Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nočná mora známeho speváka skončila: Koniec podozreniam zo sexuálneho zneužívania

Cliff Richard
Cliff Richard (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britská prokuratúra nevznesie obžalobu proti spevákovi sirovi Cliffovi Richardovi, ktorý bol vyšetrovaný v súvislosti s podozrením zo sexuálneho zneužívania. Informovala o tom dnes na svojej webovej stránke stanica BBC s odvolaním sa na vyhlásenie britskej prokuratúry. Prokuratúra podľa vlastného vyhlásenia Richardov prípad "dôkladne posúdila" a dospela k záveru, že na podanie žaloby "nemá dostatok dôkazov".

Sir Cliff Richard čelil obvineniam štyroch mužov, podľa ktorých ich medzi rokmi 1958-83 pohlavne zneužíval. 

"Po takmer dvoch rokoch policajného vyšetrovania som sa dnes dozvedel, že ten prípad konečne uzavreli. Od začiatku som tvrdil, že som nevinný, s vyšetrovateľmi som plne spolupracoval a nechápem, prečo trvalo tak dlho, kým sme dospeli do tohto bodu. Napriek tomu, že bol na mňa vyvíjaný nátlak, aby som 'povedal úprimne' aj niečo iné ako to, že som nevinný, čo bolo pre mňa ľahké, pretože som v živote nikoho neobťažoval, rozhodol som sa radšej mlčať," uvádza sa vo vyhlásení sira Cliffa Richarda.

V auguste 2014 sa objavili prvé informácie o údajnom umelcovom zneužití istého ani nie 16-ročného chlapca v 80. rokoch minulého storočia. Dôsledkom bola domová prehliadka, ktorú miestna polícia uskutočnila v spevákovom bydlisku v grófstve Berkshire v neprítomnosti umelca, v tom čase dovolenkujúceho v letnej rezidencii na Barbadose.

Vyšetrovanie Cliffa Richarda pre podozrenie zo sexuálneho zneužitia, ku ktorému malo dôjsť vo viac ako jednom prípade, rozšírili kriminalisti vo februári 2015. Samotný interpret však všetky obvinenia opakovane poprel.

Sir Cliff Richard je jednou z najúspešnejších osobností britskej hudobnej scény. Jeho prvé úspechy sa viažu ešte k sklonku 50. a začiatku 60. rokov minulého storočia, ale na prvé miesto hitparád sa vrátil i v roku 1979 megahitom We Don't Talk Anymore. 

Umelec, ktorý svojho času vybojoval druhé miesto v niekdajšej Veľkej cene Eurovízie s inou, medzičasom kultovou skladbou Congratulations (1968), a ktorý hosťoval i na festivale Bratislavská lýra, je hlboko veriacim človekom, ktorý sa nezriedka vyjadroval aj k duchovným otázkam a kresťanským hodnotám. Dlhodobo sa podieľa na rôznych charitatívnych projektoch.

Viac o téme: Cliff Richard
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu