Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Jedinečná šanca pre fanúšikov Elvisa Presleyho: Sen každého zberateľa!

Lietadlá Elvisa Presleyho idú do dražby. Zobraziť galériu (4)
Lietadlá Elvisa Presleyho idú do dražby. (Zdroj: SITA)

WASHINGTON – Dve súkromné lietadlá kráľa rokenrolu Elvisa Presleyho - Lisa Marie a Hound Dog II - idú do dražby, informoval dnes aukčný dom Julien's Auctions.

Štvormotorové lietadlo pre 28 cestujúcich Convair 880, ktoré pomenoval po svojej dcére, si Presley kúpil dva roky pred svojou smrťou, v roku 1975, od spoločnosti Delta Air Lines. Dal ho kompletne zrenovovať, aby v ňom mal spálňu s manželskou posteľou a kúpeľňu so zlatými kohútikmi, konferenčnú sálu a stereosystém s 50 reproduktormi. Za lietadlo zaplatil 250.000 dolárov a za jeho renováciu vyše 300.000, uviedla agentúra Reuters. Lietadlo dokázalo dopraviť Presleyho, ktorý dával prednosť cestovaniu v noci, do vzdialenosti až 4800 kilometrov. 

Druhé lietadlo, Hound Dog II, je osem až desaťmiestne a kúpil ho taktiež v roku 1975 za 900.000 dolárov, keď čakal na renováciu Lisy Marie.  Ani jedno z lietadiel nie je schopné letu, uplynulých vyše 30 rokov boli vystavené v spevákovom slávnom sídle Graceland v Memphise, kde ich navštevovali Presleyho fanúšikovia, informovala britská spravodajská stanica BBC.  

Lisa Marie absolvovala svoj posledný let, keď viezla Presleyho bývalú manželku Priscillu a herca Georgea Hamiltona na jeho pohreb.  Očakáva sa, že predaj oboch lietadiel by mohol vyniesť vyše desať miliónov dolárov. 

Kupec má možnosť zakúpiť si tiež niekoľko akrov priľahlých k vile Graceland a vystavovať tam lietadlá nezávisle od Presleyho múzea.  Dohoda medzi Gracelandom a súčasnými majiteľmi lietadiel, ktorých totožnosť nezverejnili, vyprší na konci apríla, spresnila agentúra Reuters.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu