Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Po krásnej Kate Middleton je bábikou aj malý George: Preboha, to je des!

Princ George sa stal námetom pre bábiku novorodenca v jeho životnej veľkosti. Výsledná replika má však odstrašujúci výraz. Zobraziť galériu (14)
Princ George sa stal námetom pre bábiku novorodenca v jeho životnej veľkosti. Výsledná replika má však odstrašujúci výraz. (Zdroj: ebay)

LONDÝN – Znetvorili ho na nepoznanie! Odkedy sa Princ George so svojimi rodičmi vybral na prvú pracovnú cestu, na domácej pôde si vyslúžil nálepku najroztomilejšej ratolesti. Niet sa preto čo čudovať, že sa po vzore vlastnej mamy stal predlohou na realistickú bábiku. Jeho replika však doslova naháňa hrôzu, veď posúďte sami.

Horšie to dopadnúť ani nemohlo! Už keď sa na Britských ostrovoch schyľovalo k sobášu Princa Williama a rozprávkovo krásnej Kate Middleton, v obchodoch so suvenírmi vypukla hotová hystéria. Tá pokračovala aj po sobáši, keď sa na trhu objavili bábiky v štýle Barbie. Hračky mali zobrazovať vojvodkyňu ako nevestu aj sestru Pippu, ktorá sa zviditeľnila svojím dokonalým zadočkom. Výsledné podobizne prominentné dámy zrejme nepotešili, no nebolo to také zlé ako najnovší pokus znázorniť v umelej podobe Princa Georgea. Také desivé bábätko ste totiž ešte nevideli.

Špeciálna replika malého nasledovníka trónu sa objavila na známom portáli eBay, kde ju predajca ponúka za 1650 libier, čo je v prepočte okolo dvoch tisícok eur. Takúto horibilnú čiastku sú vraj ochotné zaplatiť dospelé ženy z celého sveta. Nejde pritom o napodobeninu určenú na hranie, pretože bábika je vyrobená z veľmi jemného silikónu, aby vyzerala čo najvernejšie na pohľad aj na dotyk.

Výrobcovia sa oháňajú tvrdením, že napodobenina Princa Georgea bola vyrobená na základe reálnych fotografií, ktoré vznikli počas cesty z pôrodnice a predstavenia bábätka širokej verejnosti. Pravdou ale zostáva, že silikónový novorodenec so zvrašteným výrazom tváre príliš pozitívny dojem nevyvoláva. Ak by sa prípadom zaoberali kráľovskí rodičia, mohli by sa cítiť prinajmenšom urazení a dotknutí.

Zaujímavosťou je, že výrobou bábik podobných britskému princovi sa dá celkom slušne zarobiť aj bez toho, aby ste vlastnili továreň. „Každá jedna bábika, ktorú vyrobím, je výnimočná a jedinečná... Presne tak ako reálne bábätká,“ píše na svojej predajnej webstránke umelkyňa Helen Beattie, ktorá svoje kópie malého Georgea ponúka za rekordne nízku sumu – necelých dvesto libier.

Spoznajte do detailov príbeh Williama a Kate v novej knihe s názvom Kate - Budúca kráľovná. Teraz za akciovú cenu a s vyzdvihnutím na 50-tich miestach zdarma>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu