Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Najznámejší Casanova už oslávil 80-tku: Vráskavý, o barle, ale vysmiaty!

Jean-Paul Belmondo vo veku 80 rokov Zobraziť galériu (7)
Jean-Paul Belmondo vo veku 80 rokov (Zdroj: profimedia.sk)

PARÍŽ – Užíva si zaslúžený dôchodok! Hoci Jean-Paul Belmondo kedysi patril k najobletovanejším zvodcom strieborného plátna, dnes ho mladšie ročníky na ulici zrejme nespoznávajú. Francúzsky rodák totiž pred pár mesiacmi prekročil prah okrúhlej osemdesiatky a pribúdajúce roky na ňom zanechali svoje stopy. Pozrite sa, ako herec teraz vyzerá.

Stále v dobrej nálade! Ospevovaný idol či lámač ženských sŕdc – aj takými prívlastkami bol Jean-Paul Belmondo označovaný na vrchole svojej kariéry a popularity. S pribúdajúcimi šedinami sa však postupne stiahol zo svetiel reflektorov do úzadia, až sa celkom uzatvoril do súkromia. Tento týždeň však vyrazil do parížskych ulíc na obed a napriek chladnému počasiu či oslabenému zdraviu nešetril úsmevom.

Filmový veterán sa vybral na malý výlet medzi ľudí, pred ktorým sa nezabudol zababušiť do teplejšieho kabáta a typickej francúzskej čiapky. Pri chôdzi sa síce musel podopierať čiernou barlou, no námaha pri pohybe mu vonkoncom neprekážala. Namiesto nevrlého pohľadu na číhajúcich paparazzov vyceril zuby a široko sa usmial.

Belmondo má problémy s chôdzou, odkedy v roku 2001 prekonal mozgovú príhodu, po ktorej ani nedokázal hovoriť. Postupne sa síce zrehabilitoval, no palička a barla mu zostala. Aj preto si herec čoraz viac uvedomuje, čo je v živote prvoradé. „Nie je viac dôležité, čo človek prežil, ale ten čas, ktorý mu zostáva,“ nechal sa počuť v dávnejšom rozhovore. Ostáva len dúfať, že životná energia a elán  mu vydrží aj do nasledujúcich rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu