Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šok na Miss World: Zakázali sexi promenádu!

Missky sa tento rok počas celosvetového finále v bikinách neukážu. Zobraziť galériu (5)
Missky sa tento rok počas celosvetového finále v bikinách neukážu. (Zdroj: SITA)

JAKARTA - Organizátori svetového finále súťaže krásy Miss World, ktoré sa tento rok uskutoční v Indonézii, vyradili z programu populárnu promenádu ​​v bikinách. Namiesto toho sa účastníčky predstavia v konzervatívnejšom plážovom oblečení - v sarongu.

Usporiadatelia týmto krokom podľa agentúry AP reagovali na protesty radikálnych moslimských organizácií. Súťaž Miss World 2013 sa bude konať tento rok v septembri na indonézskom ostrove Bali a v metropole Jakarte.

Jeden z miestnych organizátorov prehliadky Adjie S. Soeratmadjie dnes uviedol, že všetky účastníčky súťaže budú povinné obliecť si miesto zvodných bikín dlhý sarong, ktorého nosenie je na ostrove Bali tradíciou.

Podľa Soeratmadjieho usporiadateľská spoločnosť sídliaca v Londýne so žiadosťou ostrovného štátu súhlasila s ohľadom na jeho tradičné zvyky a hodnoty. Indonézia, kde žije asi 240 miliónov obyvateľov, je krajina s najväčšou moslimskou populáciou na svete, pričom väčšina ľudí tam vyznáva umiernenú formu islamu. Aj napriek dlhej tradícii náboženskej tolerancie sa však v posledných rokoch stále hlasnejšie ozýva malá skupina extrémistov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu