Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Neobvyklá Miss v Česku: Diváci si zvolili krátkovlasú študentku Gabrielu

Gabriela Kratochvílová Zobraziť galériu (6)
Gabriela Kratochvílová (Zdroj: ČTK)

PRAHA - Českou Miss 2013 sa stala dvadsaťtriročná študentka Gabriela Kratochvílová z Vysočiny. Diváci ju zvolili pomocou SMS správ. Korunku pre kráľovnú krásy jej dnes v Hudobnom divadle Karlín odovzdala talianska herečka Ornella Muti považovaná za jednu z najkrajších žien filmovej histórie. Krátkovlasá brunetka bude Česko reprezentovať v medzinárodnej súťaži Miss Universe.

Titul Česká Miss World 2013 po dnešku patrí devätnásťročnej Lucii Kovandovej z Dolných Kounic pri Brne, Českou Miss Earth 2013 je dvadsaťjedenročná Monika Leová z Dvořiska neďaleko Chocne. Aj ony budú Česko reprezentovať na príslušných medzinárodných súťažiach krásy.

Kratochvílová vyrástla v meste Chotěboř, teraz študuje v Prahe na Vysokej škole finančnej a správnej. Medzi jej koníčky patrí cestovanie, fotografovanie, maľovanie a tanec. Od detstva športuje - hrá tenis, jazdí na lyžiach, korčuľuje a má rada aerobik. Pretekala aj ako mažoretka. Okrem hlavnej ceny získala aj ocenenie poslucháčov Frekvencie 1 za najlepší hlasový prejav v rádiu

Desať finalistiek sa najprv predstavilo pri netradičných činnostiach, ktoré si vyskúšali na prelome januára a februára na Filipínach. Ukázali tak, či dokážu riadiť autobus, pracovať na ryžovom poli, naučiť deti aerobik alebo vyrobiť gitaru. Víťazka Kratochvílová napríklad uvarila miestnym obyvateľom jednu z ich miestnych špecialít.

V Prahe sa potom dievčatá predviedli pri už tradičnej promenáde v plavkách, pri ktorej si zatancovali na muzikálovú melódiu. Nasledovala prehliadka vo večerných šatách. Na husle im k tomu zahral mladý veľmi úspešný huslista Peter Matěják. Z regionálnych kastingov do finále postúpili dievčatá vo veku 18 až 24 rokov. Riaditeľka súťaže Michaela Maláčová im popriala najmä to, aby ďalej mohli žiť v krajine, kde sa úspech cení a nezávidí.

Kým o hlavnej víťazke rozhodli SMS správy, o Českej Miss Earth hlasovali na internete čitateľmi servera Blesk.cz a Českú Miss World vybrala porota. V nej vedľa Muti zasadli Miss Earth 2012 Tereza Fajksová, Česká Miss World Linda Bartošová, herec Miroslav Donutil alebo Pavel Cejnar. Večer z karlínskeho divadla vysielala stanica Prima Family, moderoval ho Libor Bouček.

Budúca Česká Miss 2013 má zaistenú účasť na medzinárodnej súťaži Miss Universe a kontrakt v hodnote jedného milióna korún vrátane štipendia na vybrané štúdium v ​​Českej republike alebo v zahraničí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu