Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Exmanželka Klausa Kinského o znásilňovaní dcéry: O ničom som nevedela!

Pola Kinski a Klaus Kinski Zobraziť galériu (4)
Pola Kinski a Klaus Kinski (Zdroj: YouTube, morgenpost.de)

BERLÍN - Matka Poly Kinskej vyhlásila, že dcéra jej nikdy nepovedala, že ju ako dieťa sexuálne zneužíval jej otec, už zosnulý nemecký herec Klaus Kinski. Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA.

Svetoznámy herec, ktorý zomrel v roku 1991, je teraz stredobodom škandálu, pretože Pola (60) vydala tento mesiac knihu s obvineniami, že otec s ňou mával sexuálny styk, keď mala deväť rokov, a pravidelne ju zneužíval až do jej 19 rokov.

"Vôbec som to netušila," uviedla v dnešnom vydaní obľúbeného nemeckého magazínu Bunte Gislint B. (81), ktorá sa pred 54 rokmi s Kinským rozišla a znova sa zaňho vydala. "Paula nám o tom nikdy nerozprávala. Nikdy by mi ani nenapadlo, že Klaus by niečo také urobil svojmu dieťaťu," vyhlásila matka pre Bunte.

Gislint B., ktorej priezvisko sa neuvádza v súlade s nemeckými mediálnymi pravidlami pre zachovávanie súkromia, povedala, že o obvineniach sa dozvedela z listu od Poly krátko pred zverejnením interview o knihe. Polin opis situácie označila matka za "subjektívny".

"Nekritizujem Polu za vydanie knihy. Ak takto vnímala svojho otca, na ktorého sa podobá oveľa viac, než si je ochotná pripustiť, potom má úplné právo napísať túto knihu. Možno sa vďaka tomu bude cítiť lepšie," uviedla Gislint B.

Klaus Kinski mal jedno dieťa s každou zo svojich troch manželiek. Kinski bol hviezdou filmov kultového režiséra Wernera Herzoga ako Fitzcarraldo či Upír Nosferatu, ale hral napríklad aj v snímke Doktor Živago.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu