Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ďalší otras v Indii: Na školských záchodoch znásilnili dievčatko (7)!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: childrenstorytales.com)

DILLÍ - Masové demonštrácie vyvolalo v indickom štáte Goa znásilnenie sedemročného dievčatka na toaletách základnej školy, ktorú navštevovalo. Informovala o tom dnes agentúra AFP s odvolaním na miestne policajné zdroje.

Zatiaľ posledný prípad, ktorý svetové médiá zverejnili, sa odohral v meste Vasco da Gama, ktoré leží v turistami vyhľadávanom zväzovom štáte Goa. Polícia začala rozsiahle pátranie po útočníkovi, ktorý má údajne 20 až 30 rokov.

"Dievča bolo znásilnené na toaletách počas prestávky," povedal agentúre AFP miestny policajt, ktorý si neželal byť menovaný. Podľa neho sa záchody, kde žiačku druhej triedy napadli, nachádzajú hneď vedľa riaditeľne.

Prípad vyšiel najavo, keď sa dievčatko sťažovalo na bolesti a bolo poslané na lekársku prehliadku. V pondelok večer školu obklopili tisíce rozhorčených ľudí, ktorí žiadali zatknutie riaditeľky a násilníka. Riaditeľku už zadržali s obvinením zo zanedbania svojich povinností.

Udalosti v štáte Goa prichádzajú krátko po tom, čo šestica mužov brutálne znásilnila mladú Indku v autobuse, ktorým sa žena spolu so svojím kamarátom vracala domov z kina. Študentka s vážnymi zraneniami neprežila. Obžalovaní teraz stoja pred súdom, pri ktorom im hrozí trest smrti. Incident vyvolal v Indii celonárodné protesty s cieľom prinútiť úrady k väčšej ochrane žien.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu