Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Novoročné predsavzatie herečky Jennifer Lawrence: Pozrite, čo chce na sebe zmeniť

Jennifer Lawrence Zobraziť galériu (15)
Jennifer Lawrence (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES – Americká herečka Jennifer Lawrence už vie, čo na sebe chce v roku 2013 zmeniť - chce si stáť za svojím. Často sa jej stávalo, že robila niečo, čo vlastne nechcela, len aby tým niekoho potešila.

„Mojím novoročným predsavzatím je stáť si za svojím. Je to však pre mňa veľmi ťažké. Nikto predsa nechce, aby ho ľudia nemali radi. Človek by vždy chcel byť zdvorilý a milý. Snažila som sa nájsť rovnováhu v tom, aby som hovorila, čo si naozaj myslím a zároveň bola milá. Ale to sa nedá,“ prezradila hviezda.

Dvadsaťdvaročná Jennifer Lawrence herectvo nikdy neštudovala. Začínala v seriáloch, cez ktoré sa postupne prepracovala k účinkovaniu vo filmoch. Prelomom v jej kariére bola dráma Zmrznutá kosť (2010), za výkon v ktorej ju nominovali na niekoľko cien vrátane Oscara a Zlatého glóbusu. Ďalšia veľká príležitosť prišla s filmom X-Men: Prvá trieda (2011), v ktorom jej zverili rolu mutantky Mystique. Jej dosiaľ najvýznamnejšou úlohou je však Katniss Everdeen v Hrách o život (2012), za stvárnenie ktorej si vyslúžila pochvaly kritikov a magazín Rolling Stone ju označil za najtalentovanejšiu mladú herečku v Hollywoode.

Lawrence, ktorá už ako 21-ročná dostala pozvanie do americkej Akadémie filmových umení a vied, si zahrala aj vo filmoch Planina v ohni (2008), Like Crazy (2011) či Bobor (2011). Na budúci rok ju slovenskí diváci uvidia v snímke Terapia láskou, ktorá dostala Cenu divákov na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte. Zahrala si v nej s Bradleym Cooperom, ktorý je jej partnerom aj v pripravovanej dráme Serena. Ako Katniss sa do slovenských kín vráti koncom budúceho roka vo filme The Hunger Games: Catching Fire a v roku 2014 sa opäť vžije do modrej kože Mystique v snímke X-Men: Days of Future Past. Jej partnerom je britský herec Nicholas Hoult.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu