Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Herečka Jirásková už čaká na najhoršie: Je na konci so silami!

Jiřina Jirásková je na konci so silami. Zobraziť galériu (4)
Jiřina Jirásková je na konci so silami.

PRAHA – Telo ju prestalo poslúchať! Zdravotný stav Jiřiny Jiráskovej (81) sa s pribúdajúcimi dňami rapídne zhoršuje. Herečka v obavách, že sa nedožije Vianoc, dokonca oslávila Štedrý deň v predstihu už zhruba pred mesiacom. Strach jej najbližších zo smrti je však v týchto dňoch väčší než kedykoľvek predtým. Vysilená umelkyňa už totiž pár dní leží bezvládne pripútaná na lôžku.

Ľudia z okolia Jiřiny Jiráskovej sa netaja tým, že herečka sa už obáva toho najhoršieho. Kým pred mesiacom sa dokázala ešte ako-tak hýbať a občas sa z postele presunula do kresla, dnes je situácia iná. Umelkyňu už prestali poslúchať nohy a akákoľvek námaha je pre ňu veľmi náročná.

„Chuderka Jiřinka, tá sa už ani nepostaví z postele. Je to s ňou veľmi zlé,“ povedala pre denník Aha! jej herecká kolegyňa Gabriela Vránová. Vyčerpaná umelkyňa sa momentálne zdržiava vo svojej vile na Vinohradoch, kde za ňou okrem návštev chodia aj ošetrovateľky a lekári. Prevoz do nemocnice by totiž vyčerpaná pacientka nemusela zvládnuť.

Okrem odbornej starostlivosti dostáva Jirásková aj množstvo pohladení a hrejivých slov. Pričinila sa o to speváčka Lucie Bílá, ktorú herečka miluje akoby bola jej dcérou. „Lucka za ňou naozaj chodí každý deň na návštevu,“ prezradila Vránová. Inak tomu nebude zrejme ani v pondelok, keďže Zlatá slávica má v pláne Jiráskovú určite navštíviť. „Na Štedrý deň chce byť Jiřinka doma, vo svojom kráľovstve,“ povedala pre Aha! Bílá, ktorá s legendárnou herečkou oslávila Vianoce už v predstihu zhruba pred mesiacom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu