Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zomrela herečka Jiřina Jirásková: Pred smrťou sa trápila!

Jiřina Jirásková prehrala boj s chorobou. Zobraziť galériu (4)
Jiřina Jirásková prehrala boj s chorobou. (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Splnilo sa jej želanie! Jiřina Jirásková (†81) bola v poslednej dobe vážne chorá. Zdravotné ťažkosti spôsobili, že dokonca hovorila o samovražde. Umelkyňa naposledy vydýchla dnes popoludní. Mŕtvu herečku našli jej príbuzní.

Trápila sa! Koncom minulého roka sa herečke Jiřine Jiráskovej dramaticky zhoršil zdravotný stav. Najprv v strachu zo smrti predčasne oslávila Štedrý večer, neskôr začala pomýšľať na samovraždu. Zo sveta chcela odísť tak, že sa predávkuje liekmi.

Umelkyňu už dlhodobo neposlúchali nohy a akýkoľvek pohyb bol pre ňu namáhavý a bolestivý. Napriek tomu, že bol jej stav veľmi vážny, neodoprela si alkohol a ani cigarety. Smrť bola nakoniec pre ňu vykúpením.

Herečka bola bezdetná. Vilu, v ktorej bývala, zdedil syn jej partnera Zdeňka Podskalského. Osobné veci odkázala svojim pomocniciam.

Jirásková sa narodila 17. februára 1931 v Prahe. Vyštudovala Divadelnú akadémiu múzických umení. Od roku 1951 až do svojich posledných dní bola členkou Divadla na Vinohradoch, v ktorom desať rokov vykonávala funkciu riaditeľky.

Herečka bola vydatá za kolegu Jiřího Pleskota, manželstvo však dlho nevydržalo. Neskôr bol jej životným partnerom režisér Zdeněk Podskalský. Deti nemala Jirásková ani s jedným z nich. Bolo to jej rozhodnutie, potomkov nechcela. Neskôr to však označila za svoju najväčšiu chybu v živote.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu