Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Stav herečky Jiřiny Jiráskovej sa zhoršuje: Zvažuje samovraždu!

Stav Jiřiny Jiráskovej sa zhoršuje a trpí čoraz väčšími bolesťami. Zobraziť galériu (5)
Stav Jiřiny Jiráskovej sa zhoršuje a trpí čoraz väčšími bolesťami.

PRAHA - Už nechce žiť! Stav Jiřiny Jiráskovej (81) sa zo dňa na deň zhoršuje. Zdravotné komplikácie známej herečky spôsobili, že nemôže chodiť. Celé dni iba leží alebo sedí bez akejkoľvek chuti do života. Vianočné sviatky v spojení s celkovou bezmocnosťou, ktorú v poslednom období pociťuje, doviedli obľúbenú umelkyňu k myšlienkam na najhoršie.

Jiřina Jirásková ešte v septembri stála na divadelných doskách. Bola plná optimizmu a životného elánu. No zo dňa na deň ju zradilo zdravie a herečka trpí čoraz väčšími bolesťami. Ako sme vás už informovali, Jirásková cíti svoj blížiaci sa koniec. „Bola som presvedčená, že sa tohtoročných Vianoc nedožijem,“ zdôverila sa herečka českému Blesku.

Zdravotné komplikácie spôsobili, že je odkázaná na pomoc svojich blízkych. Nemôže chodiť, celé dni iba sedí alebo leží. Celková bezmocnosť spojená s atmosférou vianočných sviatkov zobrala Jiráskovej akúkoľvek chuť žiť. 

Podľa českého denníku Blesk vraj herečka zavolala svojmu kamarátovi Jindřichovi Gregorinimu a zverila sa mu so svojimi úmyslami. „Chcem si zobrať lieky na spanie a neprebudiť sa, koľko si ich mám vziať?“ vystrašila Jirásková svojho kamaráta. „Ja som jej povedal: Neblbni, ráno sa aj tak zobudíš a bude ti veľmi zle. Ja za ňou zajtra idem a tie hlúposti jej snáď z hlavy dostanem,“ zdôraznil bývalý riaditeľ Divadla na Vinohradoch.

Známa herečka sa nachádza v naozaj ťažkej situácii. „Jiřine nezostáva nič iné, iba čakať. Je to ťažké, už tu nechce byť,“ povedal so smútkom v hlase Gregorini. Avšak dodal, že Jirásková je herečka telom i dušou a divadlo je to, čo by ju vyliečilo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu