Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Gandalf z Pána prsteňov prehovoril o svojej rakovine!

Ian McKellen ako Gandalf Zobraziť galériu (3)
Ian McKellen ako Gandalf (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Anglický herec Ian McKellen prezradil podrobnosti o svojej rakovine prostaty. Ako vysvetlil pre denník Daily Mirror, trpí ňou už niekoľko rokov a lekári ho pozorne sledujú.

"Mám ju šesť alebo sedem rokov. Keď to máte, sledujú vás a dávajú pozor, aby sa to nešírilo. Ak je tá rakovina iba v prostate, nie je to veľmi vážne. Mnoho mužov na to umiera, no je to úplne liečiteľné, takže u mňa sa to nazýva 'trpezlivé sledovanie'," povedal 73-ročný herec. Ako vysvetlil, zatiaľ ho nemuseli liečiť a keďže mu ju diagnostikovali včas a lekári na neho dávajú pozor, nemalo by mu nič hroziť. Na začiatku sa však obával. "Keď vám to povedia, lapáte po dychu a hovoríte si: 'Je toto koniec cesty?'" vysvetlil.

Filmový, televízny a divadelný herec Ian McKellen je širšej verejnosti známy predovšetkým ako Gandalf z filmovej trilógie Pán prsteňov (2001, 2002 a 2003) alebo ako Magneto z filmov o mutantoch X-Men (2000, 2003 a 2006). Okrem toho účinkoval aj v snímkach ako Rasputin (1996), Nadaný žiak (1998), Bohovia a monštrá (1998) či Da Vinciho Kód (2006) a mnohí ho označujú za jedného z najvýznamnejších žijúcich britských hercov.

McKellen, ktorý sa netají svojou homosexuálnou orientáciou, je známy aj ako aktívny bojovník za práva gejov. Držiteľ prestížnej divadelnej ceny Tony a dvoch nominácií na Oscara dostal v roku 1991 od britskej kráľovnej Alžbety II. rytiersky titul. Svoju úlohu Gandalfa si zopakuje v trojdielnej adaptácii románu J. R. R. Tolkiena Hobit (1937), ktorej prvá časť s názvom Hobit: Neočakávaná cesta sa do slovenských kín dostane 13. decembra. Informácie zverejnila webstránka www.digitalspy.co.uk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu