Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Smrť hviezdy zo Zelenej míle: Čo ukázala pitva?

Fanúšikovia a fanúšičky budú môcť Michaelovi Clarkovi Duncanovi vzdať úctu v nedeľu predpoludním Zobraziť galériu (10)
Fanúšikovia a fanúšičky budú môcť Michaelovi Clarkovi Duncanovi vzdať úctu v nedeľu predpoludním (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americký herec Michael Clarke Duncan zomrel prirodzenou smrťou. Potvrdil to úrad losangeleského koronera po tom, ako ošetrujúci lekár podpísal úmrtný list herca, ktorý skonal v pondelok vo veku 54 rokov v losangeleskom Cedars-Sinai Medical Center.

Rodák z Chicaga sa nedokázal zotaviť z infarktu, ktorý utrpel 13. júla. Podľa Craiga Harveyho z úradu koronera nie je dôvod na to, aby úmrtie ďalej vyšetrovali. Zároveň poznamenal, že Duncan mal problémy so srdcom, bol v opatere lekárov a v takých prípadoch je bežné, keď lekár podpíše úmrtný list aj bez vyjadrenia súdneho lekára.

Fanúšikovia a fanúšičky budú môcť Michaelovi Clarkovi Duncanovi vzdať úctu v nedeľu predpoludním, keď bude jeho zatvorená rakva vystavená v priestoroch losangeleského cintorína Forest Lawn Memorial Park v Hollywood Hills. Súkromná rozlúčka pre pozvaných sa bude konať v nasledujúci deň, informovala médiá hovorkyňa zosnulého herca Joy Fehily.

Takmer dvojmetrová hviezda mysterióznej drámy Zelená míľa (1999) po sebe zanechala matku Jean, sestru Judith a snúbenicu Omarosu Manigault. Herečka a hviezda reality šou v rozhovore pre Radar Online označila Duncana za lásku svojho života. Svoje zasnúbenie dvojica držala v tajnosti a podľa spoločnej priateľky Holly Robinson Peete sa plánovali vziať v Afrike. "Drží sa najlepšie, ako dokáže," dodala Peete v rozhovore pre Access Hollywood na adresu Omarosy (38).

Michael Clarke Duncan pôvodne pracoval ako kopáč pre plynárenskú firmu a neskôr sa presťahoval do Los Angeles, kde si zarábal ako osobný strážca hviezd ako Jamie Foxx alebo Will Smith. No nakoniec sa mu podarilo splniť si svoj sen a stať sa hercom. Prelom v jeho kariére prišiel so snímkou Armageddon (1998), pri nakrúcaní ktorej sa spriatelil s hereckým kolegom Bruceom Willisom. Aj vďaka nemu sa mu podarilo získať rolu Johna Coffeyho v spomínanom filme Zelená míľa režiséra Franka Darabonta, ktorou sa do povedomia divákov zapísal najvýraznejšie. Za svoj výkon si vyslúžil aj uznanie kritikov, keď získal nomináciu na Oscara i Zlatý glóbus.

Ďalej si zahral v snímkach ako Raňajky šampiónov (1999), Môj sused zabijak (2000), Planéta opíc (2001), Kráľ Škorpión (2002), Daredevil (2003), Sin City - mesto hriechu (2005), Škola zvádzania (2006) alebo Green Lantern (2011).Najnovšie sa predstavil v kriminálnom seriáli The Finder (2011), spinoffe obľúbených Kostí (2005). 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu