Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nežný obor zo Zelenej míle po infarkte: Zostáva stále v nemocnici!

Clark Duncan Zobraziť galériu (7)
Clark Duncan (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Amerického herca Michaela Clarka Duncana, ktorý 13. júla utrpel infarkt myokardu, prepustili z jednotky intenzívnej starostlivosti. Naďalej však zostáva v nemocnici.

"Členovia jeho rodiny pevne veria v silu modlitby a preto vás prosia, aby ste sa zaňho modlili," uviedol vo vyhlásení hercov hovorca. Päťdesiatštyriročného Duncana našla v bezvedomí jeho priateľka Omarosa Stallworth, ktorá mu poskytla prvú pomoc a tým mu pravdepodobne zachránila život.

Takmer dvojmetrový Michael Clarke Duncan má za sebou povolania ako osobný strážca či striptér, no nakoniec sa mu podarilo splniť si svoj sen stať sa hercom. Prelom v jeho kariére prišiel so snímkou Armageddon (1998), pri nakrúcaní ktorej sa spriatelil s hereckým kolegom Bruceom Willisom.

Aj vďaka nemu sa mu podarilo získať rolu Johna Coffeyho vo filme režiséra Franka Darabonta Zelená míľa (1999), ktorou sa do povedomia divákov zapísal najvýraznejšie. Za svoj výkon si vyslúžil aj uznanie kritikov, keď získal nomináciu na Oscara i Zlatý glóbus.

Ďalej si zahral v snímkach ako Raňajky šampiónov (1999), Môj sused zabijak (2000), Planéta opíc (2001), Kráľ Škorpión (2002), Daredevil (2003), Sin City - mesto hriechu (2005), Škola zvádzania (2006) alebo Green Lantern (2011). Informácie pochádzajú z webstránky www.people.com a archívu agentúry.

Tip: Pozrite si filmy s Michaelom Clarkom Duncanom. Vyhľadajte ho na telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu