Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dvestotisícový rozmar slávnej autorky Harryho Pottera rozzúril susedov!

Spisovateľka má 47 rokov a žije spoločne s manželom a troma deťmi v paláci zo 17. storočia na predmestí Edinburghu Zobraziť galériu (6)
Spisovateľka má 47 rokov a žije spoločne s manželom a troma deťmi v paláci zo 17. storočia na predmestí Edinburghu (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Autorka Harryho Pottera Joanne K. Rowlingová ide na záhrade stavať pre svoje deti dva veľké záhradné domčeky v štýle Hogwartského hradu. Mestská rada v Edinburgu dnes oznámila, že napriek námietkam susedov dostala na stavbu súhlas. Odhad nákladov je 200.000 dolárov.

Dvojica vežových domov vysokých 12 metrov bude umiestnená na drevených stĺpoch. Stavba s oknami a vežičkami pripomína hrad, v ktorom sa nachádzala čarodejnícka škola z filmov o Harrym Potterovi. Mestskej rade predložila spisovateľka plány, podľa ktorých budú domy spojené lanovým mostom. Súčasťou stavby bude špirálové schodisko, tajná chodba, hojdačka a kovová šmykľavka. Celú stavbu majú pred cudzími zrakmi skrývať ihličnany.

Susedia namietali, že stavbu bude medzerami medzi ihličnanmi z cesty vidno a zošpatí to ich krajinu. Mestská rada Rowlingovej žiadosti vyhovela, pretože výstavba nebude mať negatívny dopad na životné prostredie.

Spisovateľka má 47 rokov a žije spoločne s manželom a troma deťmi v paláci zo 17. storočia na predmestí Edinburghu. Vizualizácia jej "záhradného domu" pripomína stavby na detských ihriskách. Odhad nákladov na stavbu je 200.000 dolárov.

Tip: Pozrite si film o Harry Potterovi. Vyhľadajte ho na stránke telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu