Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

J.K. Rowling šokovala čitateľov: Harry Potter sa mal skončiť úplne inak!

J.K. Rowling Zobraziť galériu (8)
J.K. Rowling (Zdroj: SITA)

LONDÝN- Spisovateľka JK Rowlingová si myslí, že urobila chybu, keď na konci svojej čarodejníckej ságy dala dokopy Hermionu Grangerovú s Ronom Weasleym a nie s titulným hrdinom Harrym Potterom. Rowlingová povedala v rozhovore s časopisom Wonderland, že tak urobila z "veľmi osobných dôvodov, než aby by to bolo vierohodné".

"Vzťah Hermiony a Rona bol naplnením môjho priania. Tak som si to celé na začiatku predstavovala. Z dôvodov, ktoré majú veľmi málo spoločného s literatúrou a oveľa viac s tým, že som sa za každú cenu držala zápletky, ako som si ju na začiatku vymyslela, Hermiona skončila s Ronom," povedala Rowlingová.

Pripustila, že urobila chybu, keď dopustila, aby sa v poslednom diele vzali. "Ja viem, ospravedlňujem sa. Je mi jasné, že niektorí fanúšikovia budú nahnevaní, ale ak mám byť úplne úprimná, získala som s odstupom určitú perspektívu," povedala v rozhovore s herečkou Emmou Watson, ktorá bola hosťujúcou šéfredaktorkou posledného čísla štvrťročníka Wonderland a vo filmových potterovkách hrala práve Hermionu. Úryvky z rozhovoru, ktorý v úplnosti ešte len vyjde, dnes zverejnil nedeľník The Sunday Times.

Tiež Watsonová povedala, že si nebola istá, či by Hermiona bola s Ronom naozaj šťastná. "Myslím, že niektorí fanúšikovia si to myslia tiež si hovoria, či by ju Ron mohol naozaj urobiť šťastnou," uviedla.

Podľa Rowlingovej by Ron s Hermionou dokonca v budúcnosti potrebovali manželského  poradcu, aby svoj vzťah udržali.

Na záver celej ságy si Potter zoberie Ronovu sestru Ginny. Pottera hral vo filme Daniel Radcliffe, Rona Rupert Grint a jeho sestru Bonnie Wrightová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu