Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Najstaršia supermodelka starne s gráciou: Verili by ste, že má cez 80?

Carmen Dell'Orefice aj po prekročení 80-tky pripomína svetovú divu. Zobraziť galériu (5)
Carmen Dell'Orefice aj po prekročení 80-tky pripomína svetovú divu. (Zdroj: Rolex, Madame, SITA)

NEW YORK – Aj na staré kolená ako ozajstná dáma! Hoci Carmen Dell'Orefice má roky brilantnej kariéry za sebou, ani po prekročení prahu osemdesiatky nezaháľa. Stále si užíva pozornosť médií na najrôznejších spoločenských udalostiach. Vďaka tomu, že si desaťročia nefarbí vlasy, pôsobí nielen prirodzene, ale tiež mimoriadne vitálne.

Oslní aj v dôchodcovskom veku! Na obálke módnej biblie sa objavila už vo veku sladkých pätnástich rokov, no aktívne sa podieľala aj na jednej zo súčasných kolekcií Jar/Leto 2012. Reč je o 81-ročnej manekýnke Carmen Dell'Orefice, ktorá vo svojej brandži ešte posledné slovo zďaleka nepovedala. Príležitostne stále pózuje na móle či pred objektívom a o jej recepty na prirodzenú krásu je medzi zástupcami médií obrovský záujem.

Ako svoju najmladšiu tvár si magazín Vogue vtedajšiu tínedžerku cenil naozaj vysoko. V šestnástich (v roku 1947) totiž dokázala zarobiť od 10 do 25 dolárov za hodinu. Úctyhodné honoráre a postavenie módnej ikony ju tak posmelilo v 60. rokoch k zásadnému kroku. Impulzom bol jej vlastný manžel Richard Kaplan, ktorý jej v posteli vytrhol biely vlas. „Och, nie, nie! Som tvoja manželka, ktorú tak veľmi miluješ? Ako si sa opovážil?“ vyčítala mu vtedy rozhorčene. Práve od onoho okamihu nechala odtiene svojej hrivy na prírodu.

Aj keď modelingová veteránka vyzerá na svoj vek úchvatne, isté kozmetické vylepšenia nepopiera. Pred Botoxom uprednostňuje silikónové injekcie, na brade si vyšklbáva tmavé chlpy a slnko zanechalo stopy aj na jej meravých bokoch. Tieto príznaky jesene života však berie športovo: „Telo si robí, čo chce.“ Pri pohľade na jej profesionálne aj reálne fotografie však treba uznať, že sa nemá na čo sťažovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu