Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Samovražda: Textár Bocelliho svetového hitu Con te partiro skočil z okna!

Skladbu Con te partiro zaspieval Andrea Bocelli po prvý raz v roku 1995 Zobraziť galériu (7)
Skladbu Con te partiro zaspieval Andrea Bocelli po prvý raz v roku 1995 (Zdroj: SITA)

RÍM - Talian Lucio Quarantotto (55), ktorý je autorom textu k hitu Con te partiro speváka Andreu Bocelliho, spáchal samovraždu. Informovala o tom webová stránka nuovavenezia.gelocal.it. Textár a skladateľ, ktorý sa už niekoľkokrát predtým pokúšal vziať si život, spáchal samovraždu v utorok 31. júla, keď skočil z okna bytu na šiestom poschodí.

Príčinou samovraždy držiteľa ceny Premio Tenco boli údajne ťažké depresie. Quarantotto písal texty nielen pre Bocelliho, ale aj ďalších známych talianskych interpretov, napríklad Caterinu Casella alebo Franca Battiata.

Skladbu Con te partiro, ku ktorej hudbu zložil Francesco Sartori, zaspieval Andrea Bocelli po prvý raz v roku 1995 na hudobnom festivale Sanremo. Pieseň sa nachádza na albume Bocelli (1995), s ktorým taliansky spevák dobyl rebríčky vo Fínsku, Holandsku, Belgicku, Švajčiarsku a Nemecku. Len v Nemecku sa z tejto nahrávky predali viac ako dva milióny kópií. Vo Francúzsku je Con te partiro jedným z najpredávanejších singlov v histórii.

Bocelli skladbu naspieval aj v angličtine - ako dueto s anglickou sopranistkou Sarah Brightman, ktoré v roku 1996 vyšlo pod názvom Time to Say Goodbye. V Nemecku sa tento singel stal najpredávanejším v dejinách. Na celom svete sa z neho predalo približne 12 miliónov kópií a tak sa zaradil medzi najpredávanejšie single v histórii hudby. Quarantotto napísal pre Bocelliho aj ďalšie známe piesne, napríklad Canto della Terra, Mille Lune Mille Onde či Immenso.

Viete, o čom je text piesne Con te partiro? Prečítajte si jej slovenský preklad.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu