Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

De Niro to prepískol: Za hrubý vtip sa musel verejne ospravedlniť!

Robert De Niro Zobraziť galériu (9)
Robert De Niro (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americký herec Robert De Niro sa dnes ospravedlnil za vtip, ktorý povedal na sponzorskom podujatí prezidentskej volebnej kampane. Zo žartu zapochyboval o pripravenosti Spojených štátov na novú prvú dámu - belošku.

Pondelkové podujatie v New Yorku bolo tematicky venované prvej dáme USA Michelle Obamovej. Herec, ktorý bol hosťom akcie, na úvod vymenoval manželky republikánov, uchádzajúcich sa o nomináciu svojej strany v prezidentských voľbách.
      
"Callista Gingrichová, Karen Santorumová a Ann Romneyová... Naozaj si myslíte, že je naša krajina pripravená na prvú dámu - belošku?", spýtal sa de Niro. Účastníci podujatia nahlas súhlasili s jeho pochybnosťami a herec zakončil: "Príliš skoro, nemám pravdu?"
      
Vtip vyvolal kritiku zo strany republikánskeho uchádzača o nomináciu Newta Gingricha, ktorý de Nirovu poznámku o rase manželiek označil za neakceptovateľnú. Požadoval ospravedlnenie amerického prezidenta Baracka Obamu. Podľa Bieleho domu sa treba obrátiť na vedenie kampane Obamovcov.
      
Hovorkyňa kampane prvej dámy Olivia Alairová nazvala vtip nevhodným, ale odmietla to ďalej komentovať. De Niro vo vyhlásení uviedol, že hoci jeho výroky boli povedané so satirickým vtipom, nechcel nikoho uraziť, alebo priviesť do rozpakov - najmä nie prvú dámu Spojených štátov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu