Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Whitney Houston v rakve: Táto fotka pobúrila Američanov!

Whitney Houston v rakve Zobraziť galériu (17)
Whitney Houston v rakve

NEW YORK - Fotografia mŕtveho tela speváčky Whitney Houston v otvorenej rakve vyvolala v Spojených štátoch diskusiu o etických hraniciach v médiách. Zrejme ilegálne urobený záber uverejnil na titulnej strane svojho aktuálneho vydania bulvárny týždenník National Enquirer. Ďalšie periodiká ju uverejnili rozostrenú, seriózne médiá snímku odsúdili.

Týždenník nechce uviesť, odkiaľ fotografiu vzal. Bráni sa však tým, že snímka uvedená slovami "posledné foto" je vraj "prekrásna". Speváčku, ktorá zomrela pred dvoma týždňami v hotelovej vani, fotografia ukazuje v zlatej rakve. Titulok pri fotografii ďalej oznamuje, že Houston bola "pochovaná so šperkami za 500.000 dolárov".

Pohrebný ústav v Newarku odmietol, že by s únikom fotografie mal čokoľvek spoločné. Záber uverejnili aj niektoré ďalšie periodiká, aj keď tak, aby totožnosť zosnulej nebola rozpoznateľná. Denník Washington Post fotografiu označil za šokujúcu a za prekročenie istej hranice. "Javí sa ako nanajvýš neetické šíriť takú fotografiu, zvlášť bez súhlasu rodiny," podotkol denník.

Denník Los Angeles Times napísal, že musí byť vyšetrené, kto sa obohatil na zármutku rodiny. New York Daily News označil vytlačenie snímky za hrozné a USA Today za hanebné. National Enquirer sa o podobný škandál postaral už pred 35 rokmi, kedy uverejnil fotografiu Elvisa Presleyho ležiaceho tiež v otvorenej rakve.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu