Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Kráľovnou Zlatých glóbusov Angelina! Kto ešte zažiaril?

Elle Macpherson a Angelina Jolie Zobraziť galériu (39)
Elle Macpherson a Angelina Jolie (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Nadčasová elegancia a vlečky v štýle morskej víly. To boli hlavné trendy, ktoré vládli móde predvádzanej v noci na dnešok na červenom koberci v Los Angeles, kam zamierili hviezdy na odovzdávanie Zlatých glóbusov.

Angelina Jolie a Brad Pitt potvrdili svojím oblečením počas slávnostnej ceremónie odovzdávania Zlatých glóbusov pozíciu najžiadanejšieho páru v Hollywoode. Jolie zvolila telo obopínajúcu róbu bez ramienok v bielo-červenej kombinácii z dielne Versace. Červená dokonale ladila k jej rúžu a kabelke. Pitt si obliekol klasický smoking od Salvatora Ferragama.

Zatiaľ čo Angelina Jolie sa podľa módnych kritikov obliekla v štýle herečky, módnej ikony a monackej kňažnej Grace Kelly s nádychom Marlene Dietrich, herečka z televízneho seriálu Taká moderná rodinka Sofía Vergara pripomínala hollywoodsku herečku a playmate Jayne Mansfield. Na sebe mala tyrkysové šaty bez ramienok s vlečkou z dielne Very Wang. Ozdobená bola šperkmi od Harryho Winstona.

Charlize Theron by mohla robiť záskok hviezde strieborného plátna Lane Turner v čase najväčšej slávy. Oblečená bola v róbe s výstrihom a vysokým rozparkom. Evan Rachel Wood sa premenila na modernú Joan Crawfordovú v lesklo zelených šatách Gucci Premiere.

"Toto je dávny lesk Hollywoodu. Ešte nikdy sme nevideli toľko rób a šiat v štýle 40. rokov," povedal agentúre Reuters odborník na štýl a televízny moderátor Sam Saboura. "Všetko je to v štýle morských víl a presýpacích hodín," dodal.

"Veľa žien bolo v ružovej!" vypichla ďalší módny akcent tohtoročného odovzdávania Zlatých glóbusov návrhárka Rachel Pally s odvolaním sa na šaty, ktoré zvolili Charlize Theron, Elle McPherson, Mary J. Blige, Octavia Spencer, Natalie Portman, Sarah Paulson a Heidi Klum. "Ružová je riskantná farba, pretože často môže vyzerať ako príliš mladistvá alebo príliš roztomilá. Ale je skvelé vidieť rôzne odtiene ružovej, ako sú jemné nádychy a pastelové tóny. Sú pekné bez toho, aby boli presladené," dodala.

Pastelové farby budú podľa Saboura veľkým trendom nadchádzajúcej jari práve vrátane jemných ružových a levanduľových odtieňov. Mnoho hviezd ale podľa neho preskočilo rovno do jesene 2012 a zvolilo tmavé, sýte farby. Vergara, Freida Pinto, francúzska herečka Berenice Bejo, Tilda Swinton, Helen Mirren a Madeleine Stowe siahli po tmavomodrých alebo pávích odtieňoch. Burgundská červená a tmavá purpurová boli voľbou Michelle Williams, Violy Davis, Julianne Margulies, Emmy Stone a Tiny Fey, zatiaľ čo po zelenej siahli Melissa McCarthy, Laura Dern a Kelly MacDonald.

"Trendom sú aj čelenky, či už sa vám páčia alebo nie," dodal Sam Saboura s odvolaním sa na doplnok, ktorý zvolili Theron a Williams. "S filmami, ako je The Artist (Umelec) a nadchádzajúcim Veľkým Gatsbym, je toto začiatok návratu štýlu 20. rokov, s ktorým sa budeme stretávať," uzavrel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu