Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Škandál v Hollywoode: Film Kovboji a votrelci je ukradnutý príbeh

Vo filme si hlavnú úlohu zahral Daniel Craig Zobraziť galériu (3)
Vo filme si hlavnú úlohu zahral Daniel Craig

LOS ANGELES - Americký spisovateľ Steven John Busti žaluje tvorcov snímky Kovboji a votrelci (2011) za to, že údajne pracovali s nápadom, ktorý mu ukradol istý Scott Mitchell Rosenberg.

V žalobe tvrdí, že Rosenberg v roku 2006 vydal grafický román, ktorý sa v mnohých aspektoch podobal jeho vlastnému komiksu. Tiež v ňom vystupovali kovboji z 19. storočia, ktorí zastavia útok mimozemšťanov. Tiež použil postavu mimozemšťana, veliteľa Morguu.

Hollywoodske štúdio DreamWorks žaluje preto, že kúpilo práva na údajný plagiát jeho príbehu. Podľa jeho slov ho vymyslel v roku 1994 a zverejnil ho v komiksovej antológii Bizzare Fantasy. Spisovateľ má však jeden problém - autorské právo na svoje dielo si vybavil až minulý rok. Jeho právnik však trvá na tom, že autorské právo má jeho klient od momentu, keď dielo vytvoril. Štúdio DreamWorks rovnako ako vydavateľstvo Platinum Studios odmietlo prípad komentovať. Akčné sci-fi s Danielom Craigom, Oliviou Wilde, Harrisonom Fordom a Samom Rockwellom malo premiéru tento rok v auguste. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu