Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Šokujúce FOTO Michaela Jacksona: Toto verejnosť nikdy nevidela!

Záber zo súdneho procesu s osobným lekárom zosnulého Michaela Jacksona. Pohľad na spevákove nehybné telo vyráža dych. Zobraziť galériu (6)
Záber zo súdneho procesu s osobným lekárom zosnulého Michaela Jacksona. Pohľad na spevákove nehybné telo vyráža dych.

LOS ANGELES – Na súde sa včera začal proces s niekdajším osobným lekárom zosnulého speváka Michaela Jacksona. Lekár Conrad Murray v ňom bude čeliť žalobe z trestného činu zabitia z nedbalosti. Medzi dôkazy boli zaradené aj pomerne drsné zábery zachytené tesne po tom, čo Kráľ popu skonal. Na jeho tele bez známok života sú ešte stopy po neúspešnej resuscitácii – zabezpečené dýchacie cesty aj cievny prístup!

Súdny proces s Conradom Murrayom, osobným lekárom amerického speváka Michaela Jacksona, obvineným z neúmyselného zabitia, sa včera začal v Los Angeles úvodnou rečou zástupcu okresného prokurátora Davida Walgrena.

Na úvod procesu v rámci multimediálnej prezentácie predstavil sotva zrozumiteľný záznam Jacksonových slov pod vplyvom silných anestetík a predstavil fotografiu jeho bledého tela na nemocničnom ležadle po tom, čo zomrel na predávkovanie propofolom. Walgren vyslovil obvinenie, že spevák chybne dôveroval Murrayovi a to ho stálo život.

Murray (58) je obvinený, že spôsobil smrť kráľa popu v roku 2009, keď vážne porušil štandardnú lekársku prax a dal Jacksonovi nemocničné anestetikum propofol, aby mu pomohol s nespavosťou.

"Dôkazy ukážu, že Michael Jackson zveril s dôverou svoj život do rúk Conrada Murraya a jeho lekárskym schopnostiam," povedal Walgren. "Dôkazy ukážu, že táto nesprávne vložená dôvera stála Michaela Jacksona život," dodal.

"Konanie a chyby osobného lekára Michaela Jacksona, Conrada Murraya, priamo viedli k spevákovej predčasnej smrti vo veku 50 rokov," vyhlásil Walgren.

V hodinu trvajúcom úvodnom vyhlásení Walgren povedal porotcom, že Murrayova zmluva s Jacksonom za 150.000 dolárov mesačne sa skončila tým, že lekár ignoroval štandardné lekárske postupy a podal Jacksonovi propofol.

Walgren vyhlásil, že Jackson s lekárom hovoril silne pod vplyvom sedatív o nastávajúcej šnúre comebackových koncertov plánovaných v Londýne. Jackson, ktorého na nahrávke sotva počuť, hovorí, ako chce urobiť dojem na návštevníkov koncertov. "Keď budú ľudia odchádzať z mojej šou, chcem aby hovorili: nikdy v živote som také niečo nevidel," hovorí hlas z nahrávky.

Walgren obvinil lekára, že nemal potrebnú odbornosť, vybavenie ani vhodné miesto na podanie uvedeného lieku a po podaní propofolu nechal speváka v izbe samotného. Murray podľa slov Walgrena neoznámil záchranárom, kedy zistil, že Jackson nedýcha, a nepovedal im ani o lieku.

"Bola to hrubá nedbalosť. Doslova a do písmena opustil Michaela Jacksona a nechal tohto bezbranného človeka, nech bojuje sám," povedal Walgren.

Obhajca Ed Chernoff vyhlásil, že vedecké dôkazy zbavia Murraya obvinení vznesených v súvislosti so spevákovou smrťou z júna 2009. "Veda, v tomto prípade čistá veda, ukáže, že napriek všetkému, čo sa v minulosti stalo, Michael Jackson bol frustrovaný, lebo jeho doktor mu odmietol podať jeho obľúbený liek," povedal Chernoff. "Takže konal bez vedomia svojho lekára, čím spôsobil vlastnú smrť," dodal.
      
Chernoff povedal, že keď Murray nakrátko opustil spevákovu izbu, Jackson prehltol osem tabletiek lieku proti úzkosti lorazepam a následne si dal dávku anestetika propofol, "čo v tele Michaela Jacksona spôsobilo dokonalú búrku, ktorá ho okamžite zabila."
      

"Keď sa Dr. Murray vrátil do izby, neexistuje lekár ani paramedik, ktorý by mohol Michaela Jacksona zachrániť," vyhlásil Chernoff. "Zomrel tak rýchlo, že nestihol ani zatvoriť oči," dodal.

Porota zostavená zo siedmich mužov a piatich žien zložila prísahu pred súdnym procesom, ktorý má podľa očakávania trvať päť týždňov. Murray vyhlásil, že sa necíti vinný. V prípade odsúdenia mu hrozí maximálny trest štyri roky väzenia.

Do súdnej siene včera prišlo aj viacero členov spevákovej rodiny, vrátane jeho otca Josepha, matky Katherine, sestier La Toye a Janet a bratov Jermaina, Randyho a Tita. La Toya držala v rukách slnečnicu, Michaelov obľúbený kvet. Murray vošiel do siene držiac sa za ruku s matkou.

Jackson zomrel v júni 2009, keď sa pri príležitosti svojich 50. narodenín chystal na dlho očakávané comebackové turné, ktoré bolo úplne vypredané. V koronerovej správe sa uvádzalo, že Jackson zomrel na náhodné predávkovanie nemocničným anestetikom propofol, zmiešaným s ďalšími liekmi - tie dal údajne Murray Jacksonovi, aby prekonal nespavosť.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu