Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rocker Jani Lane zrejme zomrel na predávkovanie

Jani Lane
Jani Lane (Zdroj: isifa)

LOS ANGELES - Príčinou úmrtia bývalého speváka americkej glamrockovej skupiny Warrant Janiho Lanea bolo zrejme neúmyselné predávkovanie. Vyšetrovatelia totiž v izbe hotela Comfort Inn v kalifornskom Woodland Hills, kde muzikanta našli mŕtveho, objavili nedopitú fľašu vodky a tiež stopy po liekoch na predpis.

Lane bol známy svojimi problémami s alkoholom, pre ktoré si dokonca posedel za mrežami. V posledných rokoch ho dvakrát zatkli za jazdu pod vplyvom omamných látok. Štyridsaťsedemročného hudobníka s občianskym menom John Kennedy Oswald našli mŕtveho vo štvrtok 11. augusta. V piatok vykonali pitvu, ktorej výsledky zatiaľ nie sú známe. Po zverejnení správ o jeho smrti začali verejne vyjadrovať úprimnú sústrasť jeho bývalí kolegovia zo skupiny, ale i ďalšie známe postavy americkej rockovej scény, napríklad gitarista Slash, spoluzakladateľ Mötley Crüe Nikki Sixx, spevák formácie Sixx:A.M. James Michael či Bret Michaels z kapely Posion.

Jani Lane pôsobil v skupine Warrant v rokoch 1986 až 2004 a potom ešte krátko v roku 2008. V kapele ho na pozícii speváka najprv nahradil Jaime St. James, v súčasnosti je na tomto poste Robert Mason. Lane nahral s formáciou Warrant dovedna šesť štúdiových albumov - Dirty Rotten Filthy Stinking Rich (1989), Cherry Pie (1990), Dog Eat Dog (1992), Ultraphobic (1995), Belly to Belly (1996) a Under the Influence (2001). Komerčne najúspešnejšie sú prvé dva menované, z ktorých pochádzajú hity ako Heaven, Cherry Pie či I Saw Red. V roku 2002 Lane vydal prvú a zároveň poslednú sólovú nahrávku Back Down to One. O šesť rokov neskôr sa ako člen superskupiny Saints of the Underground prezentoval albumom Love the Sin, Hate the Sinner (2008). Informáciu zverejnila webová stránka aceshowbiz.com.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu