Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

OSUDNÉ ROZHODNUTIE pár dní pred smrťou: Jan Kačer (†87) opustil nemocnicu... Lekári NESÚHLASILI!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Cirko Film)

PRAHA - Včera Česko zasiahla smutná správa o úmrtí obľúbeného českého herca Jana Kačera (†87). Toho pred skonom trápili nepríjemné zdravotné problémy - v motolskej nemocnici sa liečil na zápal pľúc. Pár dní pred smrťou sa však rozhodol podpísať reverz a odísť domov... Lekári nesúhlasili!

Smutnú správu pre ČTK potvrdila dcéra Jana Kačera, Adéla Kubačáková. Jan Kačer sa v poslednom období liečil na vážny zápal pľúc a bol hospitalizovaný v motolskej nemocnici. Ako však informoval Blesk.cz, na vlastnú žiadosť zdravotnícke zariadenie predčasne opustil. Lekári si ho pritom na pľúcnom oddelení chceli ešte nechať, no herec podpísal reverz. 

Keď ho denník len 4 dni pred smrťou kontaktoval, priznal, že sa necíti najlepšie. „Dobré to ešte nie je. Práve tu mám zdravotnú sestru...“ povedal sám Kačer. Jeho kamarát však verejnosť ubezpečovať, že všetko je na dobrej ceste. „Zlepšilo sa to,“ uisťoval režisér Vlastimil Venclík. A aj redaktorom denníka sa zdalo, že sa Kačer oveľa menej zadýchava. 

Herca však sužovali viaceré zdravotné problémy. Kvôli neuropatii mal problémy s chôdzou, v roku 2002 dostal novú srdcovú chlopňu a hoci nikdy nebol veľký pijan, trpel cirhózou pečeňe. Správa o umelcovom úmrtí prišla náhle v piatok 24. mája. Svoju zosnulú manželku Ninu Divíškovú tak prežil o  necelé 3 roky. Česť jeho pamiatke!

OSUDNÉ ROZHODNUTIE pár dní
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ArtCam)

Viac o téme: Jan Kačer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu