Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

200-tisícová zbierka na projekt Milana Lasicu: Jeho dcéra hlási ÚSPECH... Peniaze sa vrátia majiteľom!

Milan Lasica Zobraziť galériu (2)
Milan Lasica (Zdroj: CT)

BRATISLAVA - V novembri minulého roka upozorňovala vdova po Milanovi Lasicovi (†81), Magda Vášaryová, na problémy týkajúce sa jeho utajeného projektu s názvom Básnenie. Istý človek vyzbieral vďaka jeho menu 200 tisíc eur. Aktuálne Lasicova dcéra Hana prezradila, že je už všetko na dobrej ceste. Peniaze, ktoré putovali do zbierky, sa ľuďom vrátia!

Galéria: Milan Lasica

Uplynulo 5 mesiacov odo dňa, kedy utajený počin nebohého Milana Lasicu uzrel svetlo sveta. Ešte pred smrťou naspieval jedenásť básní. Na zbierku piesní Básnenie mal nadväzovať ďalší projekt, ktorý sľuboval dotočenie biografického dokumentu o Milanovi Lasicovi. Fanúšikovia ho mohli podporiť kúpou limitovaných grafík a dobrovoľným príspevkom. Dokopy sa tak vyzbieralo 200 tisíc eur.

Od premiéry prvej zhudobnenej básne prešlo vtedy iba pár dní a vdova Magda Vášaryová upozorňovala na to, že ide o podvod. „Vážené priateľky a priatelia, prosím, nekupujte to. Niekto sa snaží pod menom Milana Lasicu prísť k peniazom. rodina o tom nič nevie a nie je to súčasťou Básnenia. Ďakujem, Magda Vášáryová,“ napísala k zdieľanému príspevku. Autor zbierky sa však ohradil, že o žiadny podvod nešlo.

No ako sa teraz ukázalo bolo to z jeho strany neoprávnené. Informovala o tom Lasicova dcéra Hana. „Po víkendovej prehre, dnešné víťazstvo! M. Kučera konečne vracia peniaze, ktoré si skrz platformu Donio neoprávnene a bez nášho vedomia vybral na meno Milana Lasicu. Dúfame, že sa s M. Kučerom dohodneme na vydaní hlasovej nahrávky Básnenie. Ale za rozumnú vyrobnú a predajnú cenu. Este raz, ide o 200.000 eur. 200.000 eur! Nemalý peniaz. Som šťastná, že sa peniaze vrátia ich pôvodným majiteľom a títo si hádam čoskoro budú môcť kúpiť CD Básnenia za rozumnú cenu,“ vyjadrila sa.

A vyjadril sa aj spomínaný autor a producent projektu Básnenie. „Rodina pána Lasicu nesúhlasí, aby vydanie albumu Básnenie bolo financované z príspevkov od 3217 podporovateľov, ktorí na jeho vydanie prispeli prostredníctvom crowfundingovej odmenovej kampane na platforme Donio, a takto si album Básnenie zároveň predobjednali. V preklade to znamená, že finančné prostriedky budú v krátkom čase všetkým podporovateľom vrátené priamo na úet, z ktorého projekt Básnenie cez Donio podporili. Nevzťahuje sa to na grafiky, keďže tie boli všetkým záujemcom osobne alebo poštou doručené,“ informoval Kučera. Celé vyjadrenie si môžete prečítať v príspevku nižšie. 

Viac o téme: Milan LasicaMagda VášaryováHana LasicováBásnenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu