Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Obrovská ZMENA Venca Konopníka zo Slunce, seno: Uplynulo 40 rokov a... Ani by ste ho NESPOZNALI!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: FS Barrandov)

PRAHA - V Česku a na Slovensku neexistuje azda nikto, kto by aspoň raz nevidel kultovú trilógiu Slunce, seno... Jednu z hlavných postáv si tam zahral aj Broněk Černý (63), ktorý stvárnil postavu lámača ženských sŕdc Vencu Konopníka. Od natáčania však uplynulo už 40 rokov a... Dnes by ste ho ani nespoznali!

V časoch, keď Zdeněk Troška odpremiéroval prvú časť trilógie Slunce, seno, z predstaviteľa filmového Venca Konopníka sa okamžite stal lámač ženských sŕdc. Slečny sa o neho bili nielen v kultovej komédii, no rozruch by určite spôsobil aj mimo kamier. Od premiéry tento rok uplynie už 40 rokov... 

A Vencu by dnes spoznal len málokto. Broněk Černý tento mesiac oslávil už 63. narodeniny a chlapca z Hoštic pripomína už iba úsmevom a očami. Vek sa totiž podpísal nielen na jeho vlasoch a brade, ktoré zdobia šediny, ale aj na samotnej postave - prilepilo sa naňho nejaké to kile navyše. 

Obrovská ZMENA Venca Konopníka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Zaujímavosťou však je, že pôvodne hlavnú postavu hrať nemal. Chcel sa objaviť len v komparze, aby si zarobil nejakú tú korunu. „Šiel som sa prihlásiť ako komparz, aby som dostal sľúbenú stovku na pivo. Namiesto toho som dorazil na konkurz,“ ten sa mu podarilo absolvovať ako úplnému profíkovi a Zdeněk Troška ho okamžite obsadil do úlohy Vencu Konopníka. 

Po tejto hereckej skúsenosti sa ešte objavil v niekoľkých snímkoch, no napokon herecký svet opustil a stal sa vodičom kamiónu. Ponuku do filmu či seriálu by však prijal aj dnes. „Keby nejaká ponuka prišla, asi by som sa nebránil. Už by to bolo iné,“ priznal pred rokmi v rozhovore pre Strakonický denník. 

Obrovská ZMENA Venca Konopníka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FS Barrandov)

Viac o téme: Slunce senoBroněk Černý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu