Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KONFLIKT v Spievankove sa VYOSTRUJE: Zareagovala Spievanka... Ustupovať Zahrajkovi ďalej NEMÔŽEME!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook Spievankovo)

BRATISLAVA - Včera sme na Topkách informovali o konflikte, ktorý po dlhých 22 rokoch spolupráce vznikol medzi Máriou Podhradskou a Richardom Čanakym. Dvojica spoločne vystupovala pod menami Spievanka a Zahrajko v rámci projektu Spievankovo. Aktuálne sa však zdá, že nezhody tento pár nadobro rozdelia. Po siahodlhom vyjadrení Richarda zverejnila svoje vyjadrenie aj Mária...

Zoskupenie Spievankovo patrí na slovenskej scéne k najväčším hviezdam v oblasti detskej hudobnej tvorby. Na scéne sú už celých 22 rokov... Najnovšie sa však zdá, že pre nezhody sa "rozpadnú". Alebo teda, že z pôvodnej zostavy predstaviteľ Zahrajka (Richard Čanaky) odíde. O tom, že to medzi kolegami škrípe, informoval samotný Richard prostredníctvom sociálnej siete Facebook. 

Prečítať si jeho verziu môžete v tomto článku: 

A teraz na jeho siahodlhé vyjadrenie zareagovala samotná Mária. Aj ona na to využila sociálne siete, no rovno oficiálny profil Spievankova. „Ľudsky chápem, že sa Riško môže cítiť tak, ako v spomínanom statuse opisuje. Jeho emócie ale nie sú založené na realite,“ vyjadrila sa Spievanka. S Richardom vraj začínali ako priatelia a projekt nebol o biznise. Neskôr si však vyžadoval oveľa viac času, a tak sa rozhodla založiť firmu. 

„Firmu sme založili dvaja. Ja a môj manžel. Riško nikdy nechcel. Investovali sme do nej naše vlastné financie a je preto prirodzené, že sme mali aj právo rozhodovať. Právoplatne sme získali aj značku Zahrajko. Riška sme vždy za jeho umelecké výkony vyplácali riadne a načas - presne podľa ústnej dohody. Ústnej, keďže Riško nám odmietol čokoľvek podpísať,“ pokračovala Mária.

Richardovi vraj umožnili používať značku Zahrajko aj na súkromných vystúpeniach a dostával aj odmenu za vystúpenia jeho alternanta. Riško má od nás lukratívny príjem. A to aj napriek tomu, že do firmy nevložil ani jedno jediné euro. Verili sme a stále veríme, že len ľudskosť a láskavosť sú zárukou pokračovania Spievankova. Zdá sa, že Riško s nami tento pohľad nezdieľa. Namiesto ľudskosti totiž z jeho strany prišlo len ohováranie a vydieranie,“ vyjadrila sa ďalej. 

„Ustúpili sme. Mnohokrát. Riško od nás dostal povolenie používať značku Zahrajko na neverejných akciách. Na značke, ktorú sme budovali z našich zdrojov zarábal aj bez toho, aby sme na jeho ziskoch mali akýkoľvek podiel. Ustupovať ďalej už ale nemôžeme,“ dodala. Celé Spievankine vyjadrenie si môžete prečítať v príspevku nižšie. 

Viac o téme: ZahrajkoSpievankovoSpievanka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu