Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Vytočený slovenský moderátor: OTRASNÝ prístup k HENDIKEPOVANÝM… Každý má v PI*I!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Meno Bekim Aziri nie je pre Slovákov žiadnou neznámou. Úspešný slovenský moderátor sa nepreslávil len vďaka svojmu džobu, ale najmä prístupom k životu. Aj napriek tomu, že je hendikepovaný, poslucháčom, sledovateľom i svojim blízkym robí radosť tým, že k životu pristupuje s absolútnym nadhľadom a dokáže si zo všetkého vystreliť - vrátane seba a svojho obmedzenia. Lenže teraz sa poriadne rozčúlil!

Život s hendikepom rozhodne nie je prechádzkou ružovou záhradou, Bekim je však žiarivým príkladom toho, že aj ľudia, ktorí sú istým spôsobom obmedzení, dokážu žiť krásny a plnohodnotný život. A najmä sa nikdy nevzdať.

Sympatický moderátor sa ako tínedžer venoval horskej cyklistike. Osudným sa mu stali cyklistické preteky v Prešove v roku 2005. Zadrelo sa mu zadné koleso, následne letel niekoľko metrov a dopadol na hlavu. Dolámal si krčný stavec, ktorý zatlačil na miechu. Vtedy dokázal hýbať rukami, no nohami už nie. I napriek tomu, že mu lekári tvrdili, že na nohy sa už nikdy nepostaví, neprestal tvrdo drieť a dnes to dokáže, hoci je stále odkázaný na invalidný vozík. 

Bekim
Zobraziť galériu (4)
Bekim  (Zdroj: PR)

Zároveň je aj veľkým vzorom pre všetkých ostatných ľudí s podobným obmedzením. Avšak, teraz sa poriadne nahneval. Dôvodom je neexistujúci bezbariérový prístup v niektorých prevádzkach. „Ako je možné, že v dnešnej dobe novootvorený podnik nemá bezbariérové toalety? Kto to skolauduje? Pi*i, však urobím dva záchody ženy/muži, každý bude mať jedno wc pre vozíčkarov a hotovo. Zdravý človek sa vie vyčúrať na vozíčkarskom wc, ale vozíčkar na normálnom ťažko,” vytočil sa moderátor na sociálnej sieti Instagram. 

Vytočený slovenský moderátor: OTRASNÝ
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram)

„Nerozumiem tomu. Potom všade počúvam, že ľudia na vozíku moc nechodia von. A ako majú ísť von, keď 99% podnikov nemá tieto veci prispôsobené? Ja chápem staré budovy atď., ale tu sa otvárajú nové podniky a každý má úplne v pi*i. Česť výnimkám, samozrejme. Zamyslite sa trošku,” dodal Bekim, ktorý má rozhodne pravdu, keďže bezbariérový prístup je niečo, čo by v 21. storočí malo byť naozaj absolútnou samozrejmosťou. 

Vytočený slovenský moderátor: OTRASNÝ
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram )

Viac o téme: Bekim Aziri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu