Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Bekimovo priznanie po 18 rokoch na vozíku: Pokrok nevnímam, ale… Štipľavý odkaz neprajníkom!

(Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA – Bekim Aziri je už 18 rokov na invalidnom vozíčku. Zostal na ňom v roku 2005, keď jeho kariéru profesionálneho bicyklistu ukončila vážna nehoda na bikrosových pretekoch v českom Přerove.

Bekim Aziri je veľmi vtipný a bezprostredný človek. Napriek tomu, že ho pád na bicykli pripútal na vozíček, nezatrpkol a absolútne nezanevrel na život. Keď si však pri nešťastnom páde zlomil štvrtý a rozdrvil piaty krčný stavec, prognózy boli doslova nemilosrdné. Bekim sa len vďaka svojej húževnatosti, zdravej tvrdohlavosti a odhodlanosti nevzdal a dnes je z neho úspešný komik, raper a moderátor, ktorý robí všetko pre to, aby bol čo najviac sebestačný: „Mňa humor neopúšťal nikdy. Mal som to rád a mám to rád a podľa mňa je humor veľkým kľúčom k úspechu“. S humorom vyrozprával aj príbeh z nemocnice, ktorým sa pochválil v relácii Neskoro večer - pozrite si ho v tomto súvisiacom článku.

A za úspešný, napriek všetkému, považuje aj svoj vlastný život: „Určite áno. Samozrejme, sú tam nedostatky, ktoré by som chcel vylepšiť, ale nikto z nás nežije stopercentný život. Takže buďme spokojní s tým, čo máme, vážme si, čo máme, a život bude krajší“. Bekim si nikdy nesťažoval na svoj osud a pravidelným cvičením sa snaží napredovať a motivovať aj iných ľudí s podobným údelom. Pokroky po toľkých rokoch nevníma: „Cvičím kvôli tomu, že to potrebujem a viem, že bez toho to nikdy nepôjde“. Sú však aj ľudia, ktorí ho hejtujú. Pre tých má Bekim nielen štipľavý odkaz, ale zároveň aj dávku pochopenia...

Bekimovo priznanie po 18 rokoch na vozíku: Pokrok nevnímam, ale… Štipľavý odkaz neprajníkom! (Zdroj: NL/Ján Zemiar)

Viac o téme: BekimBekim Aziri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu