Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Posledné chvíle českej speváčky: Prešla si peklom... Záchranku odmietala!

Yvonne Přenosilová Zobraziť galériu (3)
Yvonne Přenosilová (Zdroj: ČT)

PRAHA - Speváčka Yvonne Přenosilová (†76) dlhodobo trpela bolesťami chrbta. Pred smrťou bojovala aj s onkologickou chorobou. Podľa jej najbližších si prešla peklom, posledné dva dni odmietala jesť a nepriala si, aby volali záchranku.

Českú republiku včera zarmútila správa o smrti speváčky Yvonne Přenosilovej. Tá zomrela na celkové zlyhanie organizmu. 

Galéria: Yvonne Přenosilová

Pred smrťou sa podrobila onkologickej operácii. Podľa Blesku mala rakovinu pľúc, no svoju diagnózu tajila aj pred blízkymi priateľmi. Iba pre 11 dňami o operácii povedala Marte Kubišovej, hoci si zvykli volať každý týždeň. 

Přenosilová už dlhodobo trpela aj bolesťami chrbta a nevychádzala z domu. „Vždy sa posťažovala, ako jej zas zmenili lieky na bolesť a nerobia jej dobre. Tak ich vždy vysadila a v tichosti trpela,” prezradila českému denníku Kubišová, podľa ktorej Yvonne v podstate iba ležala v posteli. „To bola totiž jediná poloha, v ktorej mala menšie bolesti. Je pravda, že na sklonku života si prešla peklom,” uviedla kolegyňa a kamarátka. 

Posledné chvíle českej speváčky:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ČT)

O umelkyňu sa v jej posledných dňoch starala susedka a kamarátka Hana Vejvodová. „V posledných týždňoch som sa od nej už nepohla a domov som si vždy len odskočila. Posledné dva dni už ani nejedla, ale prosila ma, aby som nevolala záchranku,” povedala pre televíziu Prima. 

Umelkyni sa ale v nedeľu výrazne pohoršilo. „V nedeľu o pol jedenástej som ju už ale musela zavolať, pretože na tom bola veľmi zle,” povedala Vejvodová, ktorá sa kamarátke ospravedlnila za to, že ju neposlúchla. Odpovede sa však už nedočkala. „Ďalší deň o pol druhej poobede mi pán doktor zavolal, že Yvonne zomrela,” dodala so smútkom. 

Přenosilová mala ochabnuté svalstvo a neustále bolesti, jej telo nebolo schopné zvládnuť ešte aj rakovinu. 

Posledné chvíle českej speváčky:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ČT)

 

Viac o téme: Yvonne Přenosilová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu