Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zosnulý Heriban (†43): V klipe so slovenskou speváčkou... Obaja ZOMRELI PREDČASNE!

Dano Heriban a Bety K. Majerníková Zobraziť galériu (5)
Dano Heriban a Bety K. Majerníková (Zdroj: TASR, SITA)

BRATISLAVA - 24. mája zahalil smútok celú umeleckú obec. Zosnulý Dano Heriban bol totiž nielen herec, ale aj muzikant. Pred rokmi sa objavil v klipe skupiny Hudba z Marsu - išlo o pieseň Klára a Gogo, kde zoskupeniu spevácky vypomáhala aj Bety Majerníková. Tá zahynula 22. mája 2012 vo veku 33 rokov.

V roku 2012 otriasla umeleckým svetom smrť 33-ročnej speváčky a šperkárky Alžbety Majerníkovej, ktorá vystupovala pod menom Bety K. Majerníková so skupinou Noisecut. Vyhrala s nimi v roku 2008 hudobnú cenu Radio_Head Awards za najlepší album. Túto cenu získala aj neskôr s albumom Háj a Lov. Zároveň bola aj autorkou sošky tohto ocenenia. 

Alžbeta Bety Majerníková
Zobraziť galériu (5)
Alžbeta Bety Majerníková  (Zdroj: SITA)

Dávno predtým však Bety spolupracovala aj s kapelou Hudba z Marsu. Spievala s nimi napríklad pieseň Klára a Gogo, ku ktorej vznikol aj videoklip, kde ju vidno v pozadí s mikrofónom v ruke. 

Zosnulý Heriban (†43): V
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: youtube.com)

V tom istom klipe sa objavil aj Dano Heriban. Vtedy ešte nie ako spevák a muzikant, ale ako nádejný herec, ktorý si zahral hlavnú úlohu v stvárnenom príbehu. Písal sa rok 1999 a on mal v tom čase sladkých 19 rokov. 

Zosnulý Heriban (†43): V
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: youtube.com)

Bohužiaľ, dožil sa len 43. narodenín, ktoré oslávil v marci. Jeho život vyhasol 24. mája po tom, čo pociťoval bolesti chrbta. Prvé správy hovorili o zlyhaní srdca, niektorí odborníci už vyslovili aj iný názor. Presná príčina smrti zatiaľ verejne oznámená nebola. 

Len dva dni pred týmto úmrtím, teda 22. mája, uplynulo 11 rokov od nehody, pri ktorej zahynula Majerníková. Obaja talentovaní umelci opustili tento svet veľmi, veľmi predčasne... 

Zosnulý Heriban (†43): V
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB Hudba z Marsu)

Viac o téme: Dano HeribanBety Majerníková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu