Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Štáb zdrvený z náhlej smrti Dana Heribana: Do konca nakrúcania zostáva pár dní!

Dano Heriban Zobraziť galériu (2)
Dano Heriban (Zdroj: Voyo)

PRAHA - Herec Dano Heriban (†43) umrel náhle a prakticky uprostred pracovného kolotoča. Jedným z jeho posledných projektov je český miniseriál Metoda Markovič: Hojer, ktorého nakrúcanie sa skončí o niekoľko dní. Celý štáb je v šoku a správa o umelcovej smrti ho zdrvila.

Herec Dano Heriban zomrel náhle po tom, ako pociťoval silné bolesti chrbta a pravdepodobne mu zlyhalo srdce. 

Pre všetkých bola jeho smrť absolútnym šokom. Všetci si teraz spomínajú na jeho osobné aj pracovné kvality. Heriban dokonca pracoval aj na českých projektoch Muž, který stál v cestě a Metoda Markovič: Hojer. 

Topky.sk preto oslovili PR manažéra Michala Prokeša z českej Novy, ktorá druhý spomínaný počin pripravovala pre platformu Voyo. Ten nám sprostredkoval vyjadrenie kreatívneho producenta Tomáša Hrušku. „Úprimne som do toho momentu, ako sa ku mne dostala správa o smrti Dana Heribana, úplne v šoku a myslím na jeho rodinu,” uviedol. 

Štáb zdrvený z náhlej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Voyo)

Ako dodal, Heribanova postava bola jedna z jeho obľúbených z celej série. „Dano Heriban bol pre túto rolu ako stvorený, pretože oplýval rovnakými vlastnosťami. Bol to poctivý, zodpovedný profesionál a zároveň veľmi citlivý človek. Jedným výrazom tváre dokázal zahrať to, na čo iní potrebujú veľa slov,” opísal kvality slovenského herca. 

Správa o Heribanovej  náhlej smrti sa dotkla všetkých, ktorí na seriáli spolupracovali. „Celý štáb mininsérie je tou správou zdrvený. Stalo sa tak pár dní pred koncom natáčania,” prezradil nám Hruška. „Okrem pocty vyšetrovateľovi Jiřímu Markovičovi bude tak aj pamiatkou na jeden z najväčších súčasných talentov nielen slovenskej scény,” dodal na záver. 

Viac o téme: Dano Heriban
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu