Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

POHREB legendárneho Stanislava Párnického (†77): Mal ho hneď po Obšilovi (†65)... Smútiaci z krematória ani neodišli!

Slovenská umelecká obec sa vo štvrtok lúčila až s dvomi významnými osobnosťami. Zobraziť galériu (3)
Slovenská umelecká obec sa vo štvrtok lúčila až s dvomi významnými osobnosťami. (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Slovensko minulý týždeň v piatok zasiahla správa o náhlom úmrtí legendárneho slovenského režiséra Stanislava Párnického (†77). Rodina a blízki sa s ním naposledy lúčili vo štvrtok o 14:00 v bratislavskom krematóriu. Pred ním sa tam konala rozlúčka s hercom Vladimírom Obšilom (†65). Mnohí smútiaci preto zo smútočnej sály ani neodišli a rovno si počkali na ďalšiu pietnu ceremóniu.

Posledná rozlúčka so Stanislavom Párnickým v Krematóriu (Zdroj: Maarty von B)

Správa o smrti Stanislava Párnického nezasiahla len jeho najbližších, ale celú hereckú obec a fanúšikov. Svedčí o tom v neposlednom rade aj fakt, že sa konali rovno dve rozlúčky so slovenskou legendou. Prvú organizovala Filmová a televízna fakulta Vysokej školy múzických umení. Konala sa v stredu o 14:00 v priestoroch školy. 

No a vo štvrtok od 14:00 sa s Párnickým lúčila rodina a najbližší. Do bratislavského krematória prišli všetci - rodina, kamaráti, aj umelci, ktorí s Párnickým spolupracovali. A mnohí boli v smútočnej sále už hodinu pred začiatkom pietneho aktu. O 13:15 sa tam totiž konala rozlúčka s hercom Vladimírom Obšilom, ktorý zomrel 30. marca 2023.

Smútiaci tak v sále rovno počkali a pokračovali v lúčení sa s legendárnym režisérom. Nechýbali napríklad Jozef Vajda, Zuzana Ťapáková, Andrea Karnasová, Pavol Topoľský, Oldo Hlaváček so synom, Ľubomír Pavlovič, Jana Oľhová či Matej Landl. 

Galéria: Posledná rozlúčka so Stanislavom Párnickým v Krematóriu:

Viac o téme: Stanislav PárnickýVladimír Obšil
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu