Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

POHREB legendárneho Stanislava Párnického (†77): Studenková sa rozlúčiť NEPRIŠLA... Ich dcéra áno!

Kolegovia a blízki sa dnes lúčili so Stanislavom Párnickým. Zobraziť galériu (3)
Kolegovia a blízki sa dnes lúčili so Stanislavom Párnickým. (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Umelecká obec dnes prežíva obrovský smútok. O 14:00 sa totiž v bratislavskom krematóriu konala posledná rozlúčka s legendárnym režisérom Stanislavom Párnickým (†77). Ten bol exmanželom Zdeny Studenkovej. No zatiaľ čo ona sa rozlúčiť neprišla, ich spoločná dcéra áno!

Posledná rozlúčka so Stanislavom Párnickým v Krematóriu (Zdroj: Maarty von B)

Správa o smrti legendárneho Stanislava Párnického zasiahla Slovensko koncom minulého týždňa. Režisér zomrel náhle na infarkt. „Bolo to úplne nečakané, dostal infarkt medzi štvrtou a piatou ráno,“ prezradila pre Nový čas dcéra Lucia. „Ešte vo štvrtok večer bol úplne v poriadku,“ dodala. Dnes o 14:00 sa v bratislavskom krematóriu konala posledná rozlúčka. 

Prišli všetci - rodina, kamaráti aj kolegovia, s ktorými režisér za roky svojej kariéry spolupracoval. Jedna významná osoba z jeho života však na pohrebe prekvapivo chýbala. Reč je o Zdene Studenkovej, ktorá s Párnickým prežila 14 rokov spoločného života. Dvojica sa síce rozviedla, no celý život ich spájala dcéra Simona. 

Dcéra Zdeny Studenkovej a Stanislava Párnického sa s otcom rozlúčiť prišla.
Zobraziť galériu (3)
Dcéra Zdeny Studenkovej a Stanislava Párnického sa s otcom rozlúčiť prišla.  (Zdroj: Ján Zemiar)

Tá, na rozdiel od svojej mamy, na pohreb prišla. Okrem nej aj Jozef Vajda, Zuzana Ťapáková, Andrea Karnasová, Pavol Topoľský, Oldo Hlaváček so synom, Ľubomír Pavlovič, Jana Oľhová či Matej Landl.

Galéria: Posledná rozlúčka so Stanislavom Párnickým v Krematóriu:


Stanislav Párnický sa narodil 11. apríla 1945 v Piešťanoch. Bol uznávaným slovenským režisérom, ktorý má na svojom konte nespočetné množstvo filmov a seriálov. Pod jeho taktovkou vzniklo napríklad aj pokračovanie filmu Štefana Uhera - Pásla kone na betóne s názvom Kone na betóne.

Niekedy na prelome 70. a 80. rokov minulého storočia začal jeho vzťah so Zdenou Studenkovou. Režisér bol v tom čase ženatý, ale herečka sa nevnímala ako rozbíjačka manželstva, podľa nej vzťah Párnického so ženou už nefungoval. Nakoniec otehotnela a dvojici sa v roku 1982 narodila dcéra Simona.

Česť jeho pamiatke! 

Viac o téme: Zdena StudenkováStanislav Párnický
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu