Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Posledná rozlúčka s Vladimírom Obšilom (†65): Kolegovia v slzách a... TOTO sa často nestáva!

Herec Vladimír Obšil Zobraziť galériu (5)
Herec Vladimír Obšil (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Minulý týždeň sme vás na Topkách informovali, že vo štvrtok (30. 3.) vo veku 65 rokov zomrel člen Činohry Slovenského národného divadla (SND) Vladimír Obšil, ktorý posledné roky bojoval s Parkinsonovou chorobou. S uznávaným umelcom sa dnes priestoroch Slovenského národného divadla rozlúčili jeho kolegovia aj fanúšikovia.

Na pohrebe zosnulého herca sa zúčastnilo mnoho známych osobností. Medzi nimi tie najväčšie herecké esá ako Jozef Vajda, František Kovár, Gabika Dzuríková, Milan Ondrík či Jana Oľhová. A nikto z nich neudržal slzy. „Je mi smutno, Vladko... Budem na teba spomínať len s radosťou, mám ťa rada,” hovorila vo svojej smútočnej reči uplakaná Dzuríková, ktorá mala mimoriadne emotívny prejav, aký sa na umelca takého rangu, aký bol Vladimír Obšil, aj patrí. 

Posledná rozlúčka s hercom Vladimírom Obšilom (Zdroj: Maarty)

Posledná rozlúčka s Vladimírom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Reč prevzalo mnoho známych hercov, avšak oproti rozlúčkam s ostatnými zosnulými osobnosťami bolo predsa len čosi len iné. Je akýmsi nepísaným zvykom, že pri rozlúčke v Slovenskom národnom divadle býva na pódiu rakva, pri ktorej hereckí kolegovia držia čestnú stráž. Tentokrát sa tak ale nestalo. 

Galéria: Posledná rozlúčka s Vladimírom Obšilom

Na doskách, ktoré znamenajú svet, bola vystavená len fotografia Vladimíra Obšila, ktorá bola obkolesená kvetinovými darmi. Aj napriek tomu však bola rozlúčka veľmi emotívna a takmer nikto z prítomných smútiacich sa nedokázal udržať, aby sa pri spomienkach na zosnulého herca nerozplakal. Viac už uvidíte našom videu nižšie, kde si môžete pozrieť aj dojímavé príhovory jeho hereckých kolegov. 

Vladimír Obšil príhovory (Zdroj: Maarty)

Viac o téme: Posledná rozlúčkaVladimír Obšil
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu