Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obchodník z Farmy bojuje so zákernou chorobou: Za sebou má šiestu chemoterapiu!

Veľmajster Jerry Zobraziť galériu (4)
Veľmajster Jerry (Zdroj: Instagram V.J/TV Markíza)

BRATISLAVA - Pred rokmi sa na obraze televízie Markíza párkrát mihol aj slovenský komik Jaroslav Szabó alias Veľmajster Jerry v roli obchodníka. Farmárom v tom čase predával potraviny alebo veci, ktoré na statku nemali. Dnes však rodákovi z Lučenca sťažila život zákerná choroba, s ktorou momentálne bojuje...

Jaroslav Szabó alias Veľmajster Jerry sa do povedomia širšej verejnosti dostal vďaka svojmu humoru. Už dlhé roky baví celé Slovensko svojimi vtipmi v zoskupení skúsených zabávačov. V minulosti sa tiež mihol párkrát aj na televíznych obrazovkách.

Divákom, ktorí sledovali aj staršie ročníky reality šou Farma, môže byť povedomý aj odtiaľ. Na statku mal úlohu nezabudnuteľného obchodníka, ktorý farmárom prinášal jedlo, ale aj oblečenie či rôzne iné potreby. Momentálne sa však bývalý televízny obchodník musí vyrovnávať s ťažkou ranou. Lekári mu totiž diagnostikovali zákernú chorobu...

Obchodník z Farmy bojuje
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Obchodník z Farmy bojuje
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Presnejšie ide o rakovinu lymfatických uzlín, s ktorou sa musí vyrovnávať od minulého roka. „Pred Vianocami som absolvoval šiestu chemoterapiu a momentálne som fit a tradične nesmrteľný. Samozrejme, tá správa ma šokovala. Už dávnom nemám na svete zodpovednosť len sám za seba. Preto som bol od prvého momentu rozhodnutý bojovať. Kosatka tentokrát trafila mňa a ja som vedel, že sa tomu musím postaviť ako chlap. Tak som ju zožral,“ priznal v rozhovore pre denník SME.

Aj keď niekoho možno táto choroba položí na kolená, Jerry sa rozhodol jej čeliť zo všetkých síl. Ako už bolo spomenuté, má za sebou šiestu chemoterapiu. „Šesť cyklov chemoterapie a biologickej liečby. Celkovo veľmi lahodné podujatie, plné zábavy a dobrodružstiev. To, že sa človek dozvie o chorobe a chodí na nejakú liečbu, je len polovicou problému. Nikdy by vám nenapadlo, čo všetko taká vec reálne prináša a aké problémy budete prekonávať. Nakoniec je najdôležitejšia hlava. Neopustiť sa a čeliť tomu,“ poznamenal.

Obchodník z Farmy bojuje
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: predpredaj.sk)

Je zrejmé, že ak človek bojuje s takouto chorobou, uvedomí si základné hodnoty života. Tak to bolo aj v prípade komika. „Za celý život som sa o sebe nenaučil toľko, ako za posledný rok. Takáto vec rozoberie každého. Z minúty na minútu sa rozsype váš domček z karát. Postupne pochopíte, čo je v živote dôležité, a ktorým smerom sa vydať, aby ste boli šťastní, ak teda dostanete druhú šancu,“ dodal na záver.

Počas najťažších chvíľ v jeho živote mu bola oporou rodina a blízki priatelia. Aj keď to nebolo pre neho ľahké, humor ho stále neopúšťal. A teraz sa rozhodol opäť vrátiť na pódiá a baviť svojich fanúšikov. My prajeme Jerrymu veľa zdravia!

Viac o téme: FarmaTemné KecyVeľmajster JerryJaroslav Szabó
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu