Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

POSLEDNÉ ZÁBERY Vladimíra Krčméryho (†62): Unavený a chorý, ale... Ešte stihol pomôcť iným!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - V utorok večer Slovensko šokovala správa o úmrtí uznávaného infektológa Vladimíra Krčméryho. Do neba odišiel vo veku 62 rokov, podľa portálu noviny.sk bojoval s obojstranným zápalom pľúc. Verejne naposledy vystúpil v nedeľňajšom V siedmom nebi, ktoré vysiela TV JOJ. Už tam pôsobil unavene a choro, no napriek tomu sa odhodlal prísť a podať pomocnú ruku...

Relácia bola odvysielaná v nedeľu 18. decembra, nakrúcaná bola len krátko predtým. Konkrétne 5 dní – podľa našich informácií prišiel profesor Krčméry do televízneho štúdia 13. decembra. Už vtedy bolo vidno, že sa infektológ necíti práve najlepšie, čo neuniklo ani televíznym divákom.

POSLEDNÉ ZÁBERY Vladimíra Krčméryho
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV JOJ)

Pôsobil akosi vyčerpane, často zatváral oči, hovoril pomalšie, než zvyčajne, no napriek tomu dokázal na svojej tvári vyčariť úsmev a bol mimoriadne príjemný. Vladimír Krčméry zasvätil pomoci iným takmer celý svoj život. Spolu so svojimi kolegami z Vysokej školy svätej Alžbety niekoľkokrát vyzbieral vysoké finančné čiastky, ktoré šli tam, kde boli potrebné.

A pomocnú ruku podali aj v uplynulej epizóde V siedmom nebi, kde veľkorysú finančnú pomoc adresoval dôchodkyni Ester, ktorá pred 21 rokmi prišla o nohu. Dôchodkyňa potrebovala vymeniť protézu, vďaka ktorej by mohla žiť relatívne aktívny a plnohodnotný život. Ibaže poisťovňa jej ju nechcela preplatiť s tým, že takúto kvalitnú protézu "už nepotrebuje". Profesor Krčméry a jeho kolegovia preto pani Ester venovali 10-tisíc eur, aby si ju mohla doplatiť.

„Úžasné, že prišiel a aký bol prívetivý a galantný, aj keď bolo vidno, že mu asi nie je veľmi dobre, vyzeral tak unavene. Klobúk dole, veľký človek,” či „Na mňa už v Nebi pôsobil, akoby mu nebolo dobre a mal problémy, ale držal sa statočne,” píšu svoje postrehy diváci jojkárskej relácie.. 

Podľa zdroja Topky.sk ale profesor Krčméry počas nakrúcania nemal žiadne výrazné problémy. „Bol presne taký ako aj inokedy. Taký, ako sme ho poznali. Naozaj nič nenasvedčovalo tomu, že by o pár dní nemal byť medzi nami,” dozvedeli sme sa. Žiaľ, krátko po nakrúcaní infektológ odišiel do neba. 

Česť jeho pamiatke! 

POSLEDNÉ ZÁBERY Vladimíra Krčméryho
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV JOJ)

Viac o téme: Vladimír Krčméry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu