Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Drsná realita na Slovensku: Dcéra Liv Bielovič potrebovala PSYCHOLOGICKÚ POMOC... Obrovský problém!

Liv Bielovič Zobraziť galériu (3)
Liv Bielovič (Zdroj: TV Markíza)

BRATISLAVA - Pandémia opäť naliehavejšie vyniesla do popredia tému duševného zdravia - vo veľkej miere totiž zasiahla aj deti a tínedžerov. Televízia Markíza sa preto rozhodla venovať práve ich problémom a jednou z amabasádoriek je aj herečka Liv Bielovič.

Liv Bielovič si sama prešla náročným obdobím, keď ju nešťastné manželstvo ničilo po psychickej stránke a nakoniec sa problémy začali prejavovať aj na jej zdravotnom stave. 

Dnes však v Teleráne prezradila, že náročným obdobím si prešla aj jej dcéra Rebeka. Televízia Markíza sa totiž rozhodla 1. december venovať deťom a ich duševnému zdraviu. Jednou z amasádoriek tohto dňa je aj Liv Bielovič, a tak sa pred kamerami podelila o osobnú skúsenosť. 

„My samé sme s Becky riešili pred časom tento problém a ten stav bol taký, že termín sme dostali o pol roka, čo pre nás bolo nepredstaviteľné. Napriek tomu, že sme skúšali rôzne iné možnosti, ako sa dostať k iným psychológom a k inej pomoci, tak nedalo sa,” prezradila neutešenú skutočnosť ohľadom nedostatku detských psychológov. 

Liv Bielovič s dcérou Rebekou
Zobraziť galériu (3)
Liv Bielovič s dcérou Rebekou  (Zdroj: Ján Zemiar)

Na tento problém sa upozorňuje hlavne od pandémie koronavírusu, ktorá mala masívny vplyv na duševný stav detí a mládeže, v mnohých krajinách v tom čase dramaticky stúpol počet samovrážd u mladistvých.  

Našťastie, v prípade herečky a jej dcéry problém nebol tak závažný a podarilo sa jej ho vyriešiť aj v domácich podmienkach. „Začali sme sa vzdelávať. Teda najmä ja, začali sme čítať veľa kníh o komunikácii medzi dieťaťom a rodičom,” prezradila. A podstané podľa nej je neodsúvať rozhovory s deťmi na neskôr. „Treba konať veci tu a teraz, ak je nejaký problém,” hovorí Liv. 

Mnohí považujú toto riešenie za banálne a aj na sociálnych sieťach televízie sa objavili reakcie, že predsa všetci vedia, že s deťmi sa treba rozprávať. „Vôbec nie je jedno, akým spôsobom s deťmi komunikujeme. To, že sa vymieňajú nejaké slová, ešte nemusí byť komunikácia,” upozornila prítomná klinická psychologička. 

Liv Bielovič
Zobraziť galériu (3)
Liv Bielovič  (Zdroj: Instagram LB)

Viac o téme: Liv Bielovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu