Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slovenský dizajnér obliekal Lady Gaga či Madonnu: FRUSTROVANÝ ODCHOD zo zahraničia… DOMA som si splnil sen!

Juraj Straka Zobraziť galériu (4)
Juraj Straka (Zdroj: Vlado Anjel )

BRATISLAVA - Slovenský dizajnér Juraj Straka (38) napriek tomu, že je mladý, vo svete dosiahol azda, o čom sa môže niektorým len snívať. Outfity s jeho návrhmi nosili hviezdy ako Lady Gaga, Madonna či Cate Blanchett. Robil pre veľké módne domy a firmy v zahraničí, no paradoxne svoj celoživotný sen si splnil až doma. Tak toto sa len tak hocikomu nepodarí...

Rozhovor s Jurajom Strakom (Zdroj: Vlado Anjel)

Je mladý, navyše Slovák a v zahraničí žne jeden úspech za druhým. Reč je o uznávanom textilnom dizajnérovi Jurajovi Strakovi, ktorého modely nosili hollywoodske a spevácke hviezdy, ako sú Lady Gaga, Madonna, Anne Hathaway ci Cate Blanchett.

Aj keď žije už niekoľko rokov v zahraničí, na svoju rodnú zem a korene nedá dopustiť. Rád sa domov vracia. Tento rok bol aj súčasťou bratislavského módneho podujatia Fashion Live. V rámci zmienenej akcie sme si Juraja pekne vyspovedali. Okrem iného nás zaujímalo, ako je možné, že sa takto dokázal presadiť.

„Je to predovšetkým strašne veľa tvrdej driny, samozrejme šťastie a byť v správnom čase na správnom mieste do toho zapadá, ale tvrdá robota za všetkým je tá devíza, ktorá funguje asi najviac,“ prezradil dizajnér v rozhovore pre Topky.sk.

Juraj Straka
Zobraziť galériu (4)
Juraj Straka  (Zdroj: Škoda Auto Slovensko)

Juraj má bezpochyby ten talent v sebe a zároveň aj na sebe neustále maká, čoho výsledkom je aj projekt, ktorý sa mu podaril v rámci spolupráce pre známeho výrobcu áut na Slovensku. Hoci už dostal podobnú príležitosť aj v zahraničí, ako sám povedal, bol dosť limitovaný a nemal z toho dobrý pocit. Paradoxne, až tu sa mu podarilo splniť si svoj sen a doslova sa vyfarbiť.

„Ja som ešte počas štúdia absolvoval stáž v nemeckej automobilke, kde som bol z toho veľmi frustrovaný a sklamaný, lebo ja mám strašne rád farby a tam ma nesmierne utlmili, čiže môj výsledný projekt tam bol – čiernosivá, nenápadný dezén. Potom som odišiel taký frustrovaný, že jedného dňa chcem si zrealizovať toto, takže keď ma oslovili na tento projekt, s tým že tam mám auto ako plátno biele, ktoré môžem spracovať akýmkoľvek spôsobom, tak mi úplne hneď zasvietili oči,“ povedal Juraj, ktorý si takýmto spôsobom zrealizoval svoj vytúžený sen.

Juraj Straka vytvoril originány dizajn pre Škoda Auto Slovensko
Zobraziť galériu (4)
Juraj Straka vytvoril originány dizajn pre Škoda Auto Slovensko  (Zdroj: Škoda Auto Slovensko)

Okrem štvorkolesových tátošov Juraj predovšetkým vytvára návrhy na textílie, ale aj na rôzne iné materiály a má klientelu nielen u nás, ale aj mimo Európy.

Ako vznikal celý koncept k spomínanému projektu, ale aj to, s akou najbizarnejšou požiadavkou sa Juraj Straka stretol, sa dozviete v rozhovore vyššie.

Viac o téme: Juraj Straka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu