Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kristína Svarinská prehovorila o smrti milovanej mamy: Musela vyhľadať odbornú pomoc!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

BRATISLAVA - Uplynulo už osem rokov, odkedy Kristína Svarinská prežívala zrejme to najťažšie obdobie v jej živote. V októbri 2014 herečka prišla o milovanú mamu, ktorá vo veku 50 rokov zomrela, ako o príčine sa v tom čase hovorilo o mozgovej mŕtvici...

Kristína svoju milovanú mamičku Elenu pochovala týždeň po jej smrti v bratislavskom krematóriu a hoci prežívala kruté a smutné chvíle, z posledných síl sa držala, aby sa úplne nezrútila a predniesla aj smútočnú reč. O smrti najdôležitejšej ženy svojho života často nehovorila, čomu sa nikto nemôže čudovať, keďže pre každé dieťa a blízku rodinu ide o obrovskú tragédiu, ktorá bolí aj po dlhom čase a je to mimoriadne citlivá téma. 

Teraz však pôvabná herečka o tomto období predsa len niečo prezradila. Urobila tak preto, že aktuálne sa blíži medzinárodný deň duševného zdravia, ktorý bude už 10.októbra. A Kristína priznala že po smrti mamy mala s duševným zdravím problémy. 

Kristína Svarinská prehovorila o
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

„Veľa o tom nehovorím. Nie takto verejne v instasvetoch. Ale čas letí a lieči. Pred 8mimi rokmi sa mi v tento deň otočil svet. Odišiel mi najbližší človek a istoty sa rozsypali… A nebolo to jednoduché. Mala som okolo seba úžasných ľudí a ich blízkosť to všetko uľahčovala, ale aj tak som cítila, že potrebujem pomôcť aj inak," prezradila v príspevku na Instagrame, kde pripojila aj spoločnú foto s maminou v čase, kedy bola Kristína ešte len malým dievčatkom. 

Herečka sa zverila, že napokon vyhľadala odbornú pomoc. „Začala som s terapiami a odvtedy sú súčasťou môjho sveta. Hovorím, že je to moje mentálne fitko. Staráme sa o telo, ale aj duša potrebuje lásku a starostlivosť. Kamoši, je to rýchly svet s veľa podnetmi. Je úplne v poriadku nebyť vždy prítomný a vedieť všetky odpovede," napísala v príspevku, kde ľudí vyzvala, aby sa k sebe správali najlepšie ako vedia. 

„Zastavte sa, nadýchnite sa a buďte k sebe láskaví. Nie ste v tom sami. Nikdy v tom nie sme sami," znie silné posolstvo v závere Kristíninej spovede. 

Viac o téme: Kristína Svarinská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu