Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

PODVODNÍK dostal známych Slovákov: Zneužíva ich… A kompetentní to NECHCÚ RIEŠIŤ!

Miro Jaroš, Štefan Martinovič Zobraziť galériu (6)
Miro Jaroš, Štefan Martinovič (Zdroj: Instagram)

BRATISLAVA - Známi Slováci majú bohaté skúsenosti s internetovými podvodmi, do ktorých bývajú zapletení. Najnovšie však šmejdi vymysleli nový spôsob, ako zneužívať ich mená. Obeťou je spevák Miro Jaroš (44) či slovenský komik Števo Martinovič (39). Ten sa situáciu snažil riešiť, ale... Kompetentní prosby o pomoc ignorujú!

Známe tváre zo Slovenska už nevedomky predávali mastičky na hemeroidy, dávali zaručené tipy, ako zbohatnúť, či nahovárali na kúpu kryptomien. No všetko bez toho, aby o tom čo i len vedeli. Ich mená boli totiž podvodne zneužité na rôzne reklamy, ktoré vďaka známej tvári vzbudzovali dojem serióznosti. Aktuálne však šmejdi úradujú trochu inak.

Vytvorili si fejkové profily, ktoré na prvý pohľad pôsobia identicky s oficiálnymi profilmi známych Slovákov... No a cez ne odpisujú fanúšikom a ďakujú za priazeň. Aký to má zmysel? Ten zrejme pozná len autor tohto nápadu. Isté však je, že v rukách má pomerne silný nástroj a tak, ako fanúšikom ďakuje a vytvára pozitívny dojem, môže jedinou negatívnou správou zneužitej celebrite aj uškodiť.

Obeťou tohto podvodníka sa stal napríklad herec Štefan Martinovič. „Ahoj kráska, videl som na mojej stránke niekoľko tvojich komentárov k môjmu príspevku, tak som sa rozhodol vytvoriť súkromnejšiu stránku, aby som ocenil tých ľudí, ktorých komentáre a dobré priania ma povzbudzujú a dúfam, že ti prinesiem viac. Ďakujem veľmi pekne, cítim sa poctený a požehnaný, že mám takého úžasného fanúšika, akým ste vy,“ napísal istej Slovenke fejkový profil, ktorý sa vydával za komika.

Ten sa situáciu rozhodol riešiť. Najprv oslovil kompetentných zo sociálnej siete Instagram. Nahlásil profil a dúfal, že falošný účet zablokujú. No nestalo sa tak. „Rozmohol sa tu taký nešvár – falošné profily. Napriek tomu, že ich nahlasujem, Instagram sa tvári, že neporušujú pravidlá komunity. Takže obraciam sa na vás, milí moji followeri,“ napísal k screenshotu podvodnej správy Martinovič a dodal, že hoci je fanúšikom naozaj vďačný za podporu, určite im to nepíše z iného účtu. 

„Preto prosím, vždy sa pozrite, či profil, z ktorého vám príde správa, nebodaj výzva na zaplatenie čohokoľvek, má modrú kvačku. Ďakujem,“ dodal herec. Spomínaná "kvačka" je totiž symbolom pravosti profilu na Instagrame a pre jej pridelenie musí záujemca podať žiadosť a prejsť cez overovanie.

Podobný "podvodník" úraduje aj na Facebooku Mira Jaroša. Jednej z fanúšičiek zareagoval na komentár pod spevákovým príspevkom: „Ahoj, môj špeciálny fanúšik, ďakujem za tvoju úžasnú lásku a podporu, pošli mi žiadosť o priateľstvo, ak si chceš so mnou pokecať, dobre,“ znel komentár, ktorý už na prvý pohľad navádza dojem, že bol vytvorený cez Google translator. 

PODVODNÍK dostal známych Slovákov:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: Miro JarošŠtefan Martinovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu