Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

SMRTEĽNÁ NEHODA Vaška z Luneticu: Autom zrazil 40-ročného muža... Bol na mieste MŔTVY!

Vašek z Luneticu bol účastníkom smrteľnej nehody. Zobraziť galériu (2)
Vašek z Luneticu bol účastníkom smrteľnej nehody. (Zdroj: Vlado Anjel)

MLADÁ BOLESLAV - V sobotu skupina Lunetic vystupovala vo vypredanej pražskej O2 aréne na koncerte Leoša Mareša. Cesta domov však pre jedného z nich znamenala traumu do konca života. Spevák Vašek Jelínek (43) totiž svojím autom na diaľnici D10 zrazil 40-ročného muža. Ten bol na mieste mŕtvy!

Keď sa Vašek Jelínek v sobotu po koncerte vracal domov do Jablonca nad Nisou, stal sa účastníkom smrteľnej autonehody. Svojím autom zrazil 40-ročného muža, ktorý pri benzínovej pumpe v Mladej Boleslavi prebiehal cez diaľnicu. K nárazu došlo na 44. kilometri diaľnice D10 v smere na Turnov na mieste, kde je hneď oproti ďalšia pumpa. 

„Chodec, ročník 1982, prechádzal diaľnicou, kde ho najprv v ľavom jazdnom pruhu zrazilo osobné vozidlo. Vplyvom nárazu bolo telo odmrštené do pravého jazdného pruhu, kde ho ďalšie vozidlo prešlo,“ opísala osudné chvíle pre Blesk Polícia ČR s tým, že išlo o vozidlá Honda CR-V a Mercedes Benz CDI. Prvé z nich malo patriť práve Jelínkovi. 

Samotný spevák sa k osudným chvíľam vôbec nechce vyjadrovať, prítomný svedok však tvrdí jednoznačne: „Vina určite nie je na Vaškovej strane,“ povedal Blesku. Chodec vraj pri nehode prišiel o nohu a spevák sa ho snažil oživiť. „Desať minút oživoval chodca, ktorý prišiel zrážkou o nohu. Vašek si zachoval chladnú hlavu a robil všetko, čo sa dalo, až do príchodu záchranky,“ dušoval sa svedok. 

Lunetic si pripomína časy najväčšej slávy
Zobraziť galériu (2)
Lunetic si pripomína časy najväčšej slávy  (Zdroj: predpredaj)

Napriek snahe Jelínka aj záchranárov však chodec na mieste zomrel. Ako sa vyjadrili policajti, u mŕtveho bola nariadená súdna pitva. Dychové skúšky u oboch vodičov boli negatívne. Čo sa v osudných chvíľach na diaľnici v skutočnosti stalo, prešetruje už kriminálna polícia. Jedno je však isté, 40-ročný muž je mŕtvy a dvaja vodiči majú celoživotnú traumu.

Spevák z Luneticu po nehode odišiel aj so svojou manželkou na Ibizu. Situáciu znáša ťažko. „S Vaškom som hovoril. Je z toho nesmierne nešťastný a odmieta o celej záležitosti s kýmkoľvek hovoriť,“ povedal v pondelok Blesku manažér Luneticu Zdeněk Obhlídal. „Jediné, čo mi povedal, že sa veľmi snažil, aby toho pána za každú cenu udržal pri živote.“

„Už teraz má z toho obrovskú traumu, ktorú si ponesie až do konca života. A to aj napriek tomu, že tragédii nemohol nijako zabrániť a hlavne ju nezavinil,“ dodal manažér.  

Viac o téme: LuneticVašek Jelínek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu