Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Otvorená SPOVEĎ Fera Joke-a: Dlhy, NOČNÉ MORY s mŕtvymi a... KONIEC KARIÉRY!

Fero Joke Zobraziť galériu (4)
Fero Joke (Zdroj: YouTube.com)

BRATISLAVA - Ukázal sa v inom svetle! František Košarišťan, známy ako Fero Joke (32), je verejnosťou vnímaný ako komik a skvelý zabávač. Netají sa ale tým, že vyštudoval zdravotnícku školu a pokračoval štúdiom špeciálnej pedagogiky. O svojich skúsenostiach otvorene porozprával v rozhovore so Zuzkou Vačkovou v jej relácii Zvedavá Zuza.

Zuzka Vačková prostredníctvom svojej relácie Zvedavá Zuza vyspovedala už mnohé hviezdy šoubiznisu. Aktuálne je na YouTube jej najnovší rozhovor s Františkom Košarišťanom, ktorý porozprával o tom, čomu sa venuje a tiež si pred kamerou zaspomínal aj na svoje pôsobenie v nemocnici.

Fero priznal, že na prácu s ľuďmi so znevýhodnením má teraz menej času. „Mrzí ma to, ale ak mám byť úprimný, mám teraz možnosť si lepšie zarobiť, ako keď som robil v škole. Lenže paradoxne, keď som robil v škole, mal som dlhy, nemohol som ísť na dovolenku... Keď bývaš v Bratislave, zarobíš 700 eur, z toho sa vyžiť nedá,” priznal komik, ktorý tiež zdôraznil, ako veľmi je potrebné v našej krajine podporiť oblasť školstva a zdravotníctva. „Odišiel som, lebo som nedokázal uživiť seba, svojho priateľa, svojho psa tak, aby sme vedeli slušne žiť,” dodal rodák z Dolného Kubína, ktorý mal istý čas aj dve – tri práce. 

Košarišťan tiež priznal, že práca v nemocnici ho poznačila. Pozitívne, ale aj negatívne. „Mávam doteraz nočné mory, ako som pracoval v nemocnici, že sa mi snívajú aj pacienti, ktorí mi umreli, ako na mňa kričali a tieto veci,” priznal Fero, ktorý robil hlavne nočné. „V piatok pozeráš z okna, vidíš električky plné ľudí a ja som mal nočnú a slúžil som asi 24 pacientom, chorým ľuďom. Nie je to ľahké, je to trošku depka. Mám z toho niekedy úzkosti,” dodal. 

Fero tiež rozprával o tom, ako dobre je nastavený systém v severských krajinách. Zdôraznil, ako veľmi je dôležité ľuďom, ktorí vykonávajú takúto službu a majú pocit vyhorenia, dopriať možnosť oddychu. „Kým nepochopíme, že školstvo a zdravotníctvo je nosné, budeme tu padať na hubu,” myslí si. 

Fero Joke tiež priznal, že reálne uvažuje o tom, že profesiu komika ukončí. VIAC sa dozviete v ROZHOVORE, ktorý nájdete TU!

Viac o téme: Fero JokeZvedavá Zuza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu