Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Finále markizáckej Farmy: Ups, veľký OMYL hneď v úvode a... TOTO je víťaz!

Víťazom 75 tisíc eur sa stal Mesut. Zobraziť galériu (14)
Víťazom 75 tisíc eur sa stal Mesut. (Zdroj: TV Markíza)

BRATISLAVA - Po viac ako troch mesiacoch je definitívny koniec! Včera večer sa diváci markizáckej reality šou Farma dozvedeli meno absolútneho víťaza 13. série. V záverečnom súboji sa stretli Eva Vajsová, Miroslav Mesut Debnár a Dávid Horák. Výhru 75 tisíc eur si však nakoniec odniesol Mesut!


Takéto FINÁLE Farmy tu ešte nebolo: NOVÉ PRAVIDLÁ, prísne opatrenia a... Duel s Attilom Véghom!


Uplynulý týždeň sa na markizáckej Farme niesol v znamení súbojov. Poslední piati súťažiaci si každý deň merali sily v troch disciplínach, za ktoré získavali kamene. Eva Vajsová získala najvyšší počet kameňov, a tak mala zaručený priamy postup do finále. Miroslava Mesuta Debnára tam posunuli exfarmári, no a Dávid Horák si svoju miestenku musel vybojovať v dueli s Natáliou Lopašovskou.

Galéria: Veľké finále Farmy XIII.:

No a tí si v sobotu zmerali sily vo veľkom finále. Víťazom sa stal ten, ktorý mal po siedmich disciplínach na svojom konte najvyšší počet bodov. Pravidlá finále sa však súťažiaci a diváci dozvedeli až po nejakom čase. Začiatok finálového kola totiž sprevádzal veľký omyl. Komentátor večera Samo Trnka totiž v úvode dvakrát prečítal pravidlá prvej disciplíny, namiesto pravidiel celého finále. To sa teda podarilo až na tretíkrát. 

Samo Trnka sa v úvode finále dvakrát pomýlil a namiesto pravidiel celého večera, opakovane prečítal pravidlá prvej disciplíny.
Zobraziť galériu (14)
Samo Trnka sa v úvode finále dvakrát pomýlil a namiesto pravidiel celého večera, opakovane prečítal pravidlá prvej disciplíny.  (Zdroj: TV Markíza)

V prvej disciplíne bolo úlohou súťažiacich poskladať názov rastliny. K tomu sa však museli dopracovať - najprv si museli postaviť rebrík, potom nájsť správny kľúč od truhlice, v ktorej sa nachádzali tabuľky z písmenami. Ako prvému sa to podarilo Mesutovi, druhý skončil Dávid a posledná Evka. Po prvej disciplíne tak bol stav 3 : 2 : 1. 

V prvej disciplíne museli finalisti najprv postaviť rebrík, potom nájsť správny kľúč od truhlice a z tabuliek s písmenami poskladať názov rastliny.
Zobraziť galériu (14)
V prvej disciplíne museli finalisti najprv postaviť rebrík, potom nájsť správny kľúč od truhlice a z tabuliek s písmenami poskladať názov rastliny.  (Zdroj: TV Markíza)

Prvú disciplínu ako prvý dokončil Mesut, a tak získal 3 body, Dávid si pripísal 2 body a Evka 1.
Zobraziť galériu (14)
Prvú disciplínu ako prvý dokončil Mesut, a tak získal 3 body, Dávid si pripísal 2 body a Evka 1.  (Zdroj: TV Markíza)

Druhá disciplína preverila ohybnosť finalistov. O palec nohy mali totiž priviazaný špagát s mrkvou. Tú museli zjesť a potom zapískať na píštaľke. Ako prvému sa to podarilo Dávidovi, druhá skončila Evka a Mesut s komplikáciami skončil posledný. Po tomto kole bol stav bodov 5 pre Dávida, 4 pre Mesuta a 3 pre Evku.

Finalisti museli v druhej disciplíne zjesť mrkvu, ktorú mali priviazanú o palec na nohe. Komu sa to podarilo ako prvému, musel zapískať na píšťaľke.
Zobraziť galériu (14)
Finalisti museli v druhej disciplíne zjesť mrkvu, ktorú mali priviazanú o palec na nohe. Komu sa to podarilo ako prvému, musel zapískať na píšťaľke.  (Zdroj: TV Markíza)

Ako prvému sa to podarilo Dávidovi, druhá skončila Evka a posledný Mesut.
Zobraziť galériu (14)
Ako prvému sa to podarilo Dávidovi, druhá skončila Evka a posledný Mesut.  (Zdroj: TV Markíza)

V tretej disciplíne museli finalisti z drevenej konštrukcie odpíliť pretŕčajúce hranoly, aby z jej stredu mohli vytiahnuť "ježka". Prvý, ktorému sa to podarilo, zazvonil na zvone. Víťazom tejto disciplíny sa stala Evka, ktorej sa ježka podarilo dostať z konštrukcie ako prvej a zároveň zazvoniť na zvone. Druhý dobehol k zvonu Mesut a posledný Dávid. Stav po tejto disciplíne bol vyrovnaný - všetci finalisti mali po 6 bodov.

Najprv museli finalisti odpíliť trčiace laty, aby vedeli vytiahnuť ježka z drevenej konštrukcie.
Zobraziť galériu (14)
Najprv museli finalisti odpíliť trčiace laty, aby vedeli vytiahnuť ježka z drevenej konštrukcie.  (Zdroj: TV Markíza)

Ako prvej sa to podarilo Evke, a tak ako prvá zazvonila na zvonec.
Zobraziť galériu (14)
Ako prvej sa to podarilo Evke, a tak ako prvá zazvonila na zvonec.  (Zdroj: TV Markíza)

Po tejto disciplíne museli finalistov ošetrovať zdravotníci.
Zobraziť galériu (14)
Po tejto disciplíne museli finalistov ošetrovať zdravotníci.  (Zdroj: TV Markíza)

Vo štvrtej disciplíne museli finalisti správne zaradiť vedierka, ktoré obsahovali veci z Farmy. Mali na to presne 5 minút. Vyhral ten, komu sa za tento čas podarilo správne zaradiť najviac vedierok. Tým bol Mesut, ktorý trafil 14 kýblikov. Získal tak 3 body a Evka s Dávidom po 2 - obom sa totiž podarilo správne zoradiť rovnako 8 kýblikov. 

Mesutovi sa podarilo správne priradiť najviac vedierok.
Zobraziť galériu (14)
Mesutovi sa podarilo správne priradiť najviac vedierok.  (Zdroj: TV Markíza)

Ďalšia hra preverila odhad finalistov. Striedavo vo dvojiciach museli pridávať na váhu kilá. Ktorému z nich sa podarilo farmára prevážiť, prehral. V súboji Davida a Mesuta prehral David, ten napokon podľahol aj Evke. Mesut a Evka tak získali každý po 2 body. A Evka po porazení Mesuta ďalšie 2. Po tejto disciplíne tak bol stav 11 pre Mesuta, 12 pre Evku a 8 pre Davida. 

Evka získala pri tejto disciplíne 2 krát po 2 body. Mesut 2 body a David nula.
Zobraziť galériu (14)
Evka získala pri tejto disciplíne 2 krát po 2 body. Mesut 2 body a David nula.  (Zdroj: TV Markíza)

Predposledné 3 body mohli finalisti získať vďaka hlasovaniu divákov. Najviac SMS-iek, konkrétne 29 195 hlasov získal Mesut, a tak do poslednej disciplíny išiel s celkovým počtom bodov 14, Evka s 11 bodmi a Dávid s ôsmimi. 

Mesut získal 29 195 hlasov od divákov a získal 3 body.
Zobraziť galériu (14)
Mesut získal 29 195 hlasov od divákov a získal 3 body.  (Zdroj: TV Markíza)

Posledná disciplína preverila vedomosti farmárov. Kto odpovedal správne, postúpil vyššie, kto nesprávne, klesol o 2 či dokonca až 3 priečky.

A absolútnym víťazom sa stal Mesut, ktorému sa podarilo v tejto disciplíne obstáť najlepšie. Vyhral tak 75 tisíc eur!

Víťazom 75 tisíc eur sa stal Miroslav Mesut Debnár.
Zobraziť galériu (14)
Víťazom 75 tisíc eur sa stal Miroslav Mesut Debnár.  (Zdroj: TV Markíza)

Viac o téme: Farma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu