Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slovenský dohovor za rodinu sa pustil do TV JOJ: Vadia im lesbičky v reklame... Stiahnite to!

Diváci TV JOJ zúria! Zobraziť galériu (2)
Diváci TV JOJ zúria! (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA – V posledných týždňoch Slovákov zamestnávajú zvyšujúce sa počty chorých na Covid-19, lockdown či prípravy na prichádzajúce vianočné sviatky. No niektorí sa v týchto neľahkých časoch venujú aj niečomu, čo by väčšine z nás ani nenapadlo. A síce kritike televízie za odvysielanú reklamu na známu parfumériu, pre ktorú spísali dokonca aj petíciu.

Človek by si pomyslel, že sa vyspelá spoločnosť v 21. storočí nebude nijako pozastavovať nad homosexualitou v televízii, no zdá sa, že opak je pravdou. Televízia JOJ v polovici decembra odvysielala reklamu na parfumériu a drogériu D***las, ktorá obsahuje záber na dve ženy. Jedna z nich sa rozhodne obdarovať svoju milovanú parfumom, tá druhá jej svoju vďačnosť a lásku prejaví následným bozkom.

Práve tento moment je tŕňom v oku niektorých divákov, ktorí sa rozhodli spísať petíciu. Za ňou stojí organizácia Slovenský dohovor za rodinu, ktorá bojuje za tradičnú rodinu a zároveň proti LGBTI komunite. V popise petície sa prihovára riaditeľovi Marcelovi Gregovi. Organizácia sa odvoláva na kresťanské sviatky a dokonca požiadala, aby bol reklamný spot stiahnutý.

Skupina divákov spísala petíciu kvôli reklame, kde účinkuje homosexuálny pár.
Zobraziť galériu (2)
Skupina divákov spísala petíciu kvôli reklame, kde účinkuje homosexuálny pár.  (Zdroj: Douglas)

„Pre nás, nižšie podpísaných slovenských televíznych divákov, rodičov a starých rodičov, je absolútne neprijateľné, aby bol na jednom z hlavných televíznych programov prezentovaný homosexuálny životný štýl, obzvlášť v hlavnom vysielacom čase a tiež v spojení s blížiacimi s Vianocami, ktoré stále drvivá väčšina obyvateľov Slovenskej republiky vníma ako jeden z najvýznamnejších kresťanských sviatkov," uvádza sa v petícii. Reklamu pre bozk medzi dvomi ženami označili ako pohoršujúcu a krajne nevhodnú.

Ako sme sa však od nášho zdroja blízkeho televízii dozvedeli, JOJ-ka  však reklamu už nevysiela, podľa mediálneho plánu skončila v piatok a nie je ďalej zaradená do vysielania. Nevysielala sa teda v sviatočnom čase. Organizácia Slovenský dohovor za rodinu sa ďalej odvoláva na § 1 vyhlášky 589/2007 Ministerstva kultúry, ktorý klasifikuje ako nevhodný a neprístupný pre vekovú skupinu maloletých do 18 rokov taký obsah, ktorý vyobrazuje sexuálne scény, scény promiskuitného správania alebo násilného charakteru, ktoré sú prezentované ako zábava alebo ak ide o sexuálne deviácie.

Slovné spojenie sexuálna deviácia je v petícii zvýraznené, čím je jasne naznačené, že homosexuálnu orientáciu za druh deviácie považujú, čo ale absolútne nezodpovedá skutočnosti. Spomínanú petíciu včera stiahla zo svojich stránok sociálna sieť Facebook. Parfuméria a drogéria D****** nie je len na Slovensku, pôsobí medzinárodne a vo svete je mnoho reklám s podobným zameraním prístupných na rôznych sociálnych sieťach práve z jej dielne.

No a video údajne pohoršujúceho spotu si môžete pozrieť nižšie:

Viac o téme: PetíciaReklamaTV JOJ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu