Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tvár z Jojky obeťou podvodu: 30 tisíc fuč a dom nikde… Obrovská pomoc od televízie!

Mladá mamička Aneta prišla o peniaze, aj o strechu nad hlavou. Zobraziť galériu (11)
Mladá mamička Aneta prišla o peniaze, aj o strechu nad hlavou. (Zdroj: Tv Joj)

BRATISLAVA - Niekedy môže podvod striehnuť tam, kde by to človek vôbec nečakal. Presne to sa stalo mladej mamičke Anete z Kysuckého Nového Mesta. Zaplatila 30 tisíc stavebnej firme, no skončila bez strechy nad hlavou. Pomocnú ruku jej podala televízia vďaka relácii V Siedmom nebi.

Sympatická Aneta prežívala dlhé mesiace chvíle ako zo zlého filmu. Totiž ani vo sne by jej nenapadlo, že sa jej stane to, čo sa jej prihodilo. Moderátora Vila Rozborila z relácie V siedmom nebi privítala v prenajatom byte, v ktorom aktuálne žije so svojím synom Damiánom a mamou Janou. 

Na tom by nebolo nič zvláštne, keby ešte pred pár mesiacmi nemala vlastný byt. Ten predala s vidinou krajšieho a väčšieho bývania. „Keď Damián rástol, tak chcela niečo väčšie. Chcela, aby Damián mal väčší priestor. Aby mal svoju izbu, aby sa mal kde vybehať,“ prezradila jej mama. 

Tvár z Jojky obeťou
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Tv Joj)

Bohužiaľ, stala sa obeťou podvodu. Tmavovláska predala byt, vyplatila hypotéku a zvyšné peniaze dala stavebnej firme. Zobrala si navyše spotrebný úver, aby svoj vytúžený montovaný dom mohla doplatiť - dokopy odovzdala podvodnej firme 30 tisíc eur.

„Oni mi sľúbili, že do štyroch mesiacov mi postavia dom. Čiže ja som ten byt predala kvôli tomu domu,“ vysvetilla Aneta. Lenže jej veľký sen sa zmenil na nočnú moru. Firma totiž na pozemku nezačala žiadne stavebné práce a situáciu nijako nevysvetlili. Nakoniec sa odmlčali. 

Tvár z Jojky obeťou
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Tv Joj)

„Prestali so mnou komunikovať. Poslala som aj odstúpenie od zmluvy, ale nič sa nedeje. Dala som to aj na Generálnu prokuratúru. Odtiaľ mi len prišli papiere, že to zamietajú, lebo to nie je trestný čin,“ povedala so slzami v očiach. Mladá mamička tak prišla o peniaze, ostala bez strechy nad hlavou, navyše s dlhom za spotrebný úver. 

„Nemám strechu nad hlavou, nemám peniaze. Nemám nič. Ale aspoň mám malého. Spolu to zvládneme,“ dodala statočná žena. No hoci sa ich situácia zdala byť bezútešná a prakticky neriešiteľná, televízia predsa len našla pomoc.

Tvár z Jojky obeťou
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Tv Joj)

Stavebná firma, ktorú Rozboril oslovil, mala pôvodne Anete poskytnúť len právnu pomoc, no nakoniec sa jej majiteľ rozhodol pre oveľa väčšiu pomoc. Za 48 hodín mladej mamičke postavil montovaný dom. Ide teda o najväčší sen v histórii Siedmeho neba.

Tvár z Jojky obeťou
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Tv Joj)

Viac o téme: V siedmom nebi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu