Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zomrel známy český herec (†62): V minulosti skončil na súde… Hrozivá nehoda pri natáčaní!

Zomrel český herec Martin Havelka. Zobraziť galériu (9)
Zomrel český herec Martin Havelka. (Zdroj: Film Europe/Česká hudební agentura)

PRAHA - Český herecký svet je v smútku. Zomrel totiž brnenský divadelný a filmový herec Martin Havelka (†62). Verejnosť si ho môže pamätať najmä v súvislosti s osudnou nehodou pri natáčaní seriálu Pět mrtvých psů, kedy autom pritlačil k stene troch ľudí. Svoju nevinu musel obhajovať pred súdom!

Martin Havelka bol uznávaným českým hercom. Okrem divadla ho diváci mohli vídať aj na televíznych obrazovkách. Za svoje herecké výkony bol dokonca dvakrát nominovaný na Cenu Thálie. Smutnú správu oznámil na Twitteri filmový režisér Jan Hřebejk. 

„Smutná správa z Brna, zomrel skvelý herec Martin Havelka. Než sa z Maňány stal Dunaj, s ktorým spievala Iva Bittová, videl som ich s Martinom na Kladně a nikdy na to nezabudnem. Točili sme spolu Učiteľku alebo Rédla, pri inom natáčaní mal nezavinenú autonehodu... Ach jaj, zbohom,“ napísal. 

Zomrel známy český herec
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Film Europe/Česká hudební agentura)

Nehoda, ktorú režisér spomínal, sa stala v roku 2015 pri natáčaní televízneho seriálu Pět mrtvých psů. Auto, ktoré šoféroval, privalilo troch ľudí k stene. Havelka mal na pokyn režiséra pohnúť priamo oproti kamere, vozidlu však podľa jeho slov zlyhali brzdy. „Ja som tú poslednú jazdu už ísť nechcel. Ale oni chceli ešte jednu a pán režisér povedal, aby som išiel,“ povedal herec na súde. 

Martin Havelka bol ženatý, s manželkou má 3 deti - synov Jana Martina a dcéru Emíliu Emmu. Medzi jeho najznámejšie počiny patria úlohy v seriáloch Balada pro banditu, Učitelka, Tacho, Rédl či už spomínaných Pět mrtvých psů.

Zomrel známy český herec
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: česká televize)

Viac o téme: Martin Havelka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu