Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pohreb deduška (†94) z Kameňáku: Poloprázdna sieň krematória, whiskey pod rakvou!

Dnes sa konala posledná rozlúčka s Janom Skopečkom. Zobraziť galériu (8)
Dnes sa konala posledná rozlúčka s Janom Skopečkom. (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Minulý týždeň sme na Topkách informovali o smrti 94-ročného herca známeho z českých komédií Jana Skopečka. Dnes krátko pred poludním sa vo Veľkej obradnej sieni krematória v Strašniciach konala posledná rozlúčka so známym umelcom. Prišla len hŕstka smútiacich a pod rakvou bola fľaša whiskey!

Obľúbený herec desiatok malých postáv Jan Skopeček žil posledný rok v domove pre seniorov, zomrel ale v Nemocnici Na Bulovce. Dnes sa s umelcom konala posledná rozlúčka. O 11-tej hodine predpoludním sa vo Veľkej obradnej sieni krematória v Strašniciach zišli smútiaci - bola ich však len hŕstka. 


Legendárny herec (†94) z Kameňáku zomieral opustený: Dcéra ho navštívila raz za rok... Tá sa mu naozaj vydarila!


Pohreb vybavoval Skopečkov synovec Michal, keďže jeho dcéra Marie, vnučka a pravnúčatá žijú vo francúzskom Lyone. Na poslednú rozlúčku so svojim milovaným zosnulým však dorazili. Okrem nich prišli dať posledné zbohom herečky Kristýna Frejová, Petra Špalková, posledný žijúci herec z partie Tři chlapi v chalupě Ladislav Trojan, či režisér Zdeněk Troška.

V obradnej sieni strašnického krematória sa zišla len hŕstka smútiacich.
Zobraziť galériu (8)
V obradnej sieni strašnického krematória sa zišla len hŕstka smútiacich.  (Zdroj: Profimedia)

Počas obradu zazneli hercove obľúbené piesne, v rátane hitu od Franta Sinatru. Smútočnej reči sa zhostila herečka Kateřina Macháčková, ktorá sa s rodinou poznala viac ako 40 rokov. Smútiacim sa prihovárala aj na pohrebe Skopečkovej manželky Věry Tichánkovej. Práve Macháčková položila pod rakvu fľašu whiskey. To bol totiž Janov obľúbený alkohol a herečka mu na poslednú cestu chcela dopriať to, čo mal rád.

Herečka Kateřina Macháčková čítala smútočnú reč. Nepristúpila však k rečnickému pultu, ako býva zvykom, ale bez mikrofónu sa postavila pred smútiacich hostí.
Zobraziť galériu (8)
Herečka Kateřina Macháčková čítala smútočnú reč. Nepristúpila však k rečnickému pultu, ako býva zvykom, ale bez mikrofónu sa postavila pred smútiacich hostí.  (Zdroj: Profimedia)

Posledná rozlúčka s Janom Skopečkom sa konala dnes pred poludním vo Veľkej obradnej sieni krematória v Strašniciach.
Zobraziť galériu (8)
Posledná rozlúčka s Janom Skopečkom sa konala dnes pred poludním vo Veľkej obradnej sieni krematória v Strašniciach.  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Jan Skopeček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu